Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Kate Ryan újra franciául énekelt

Kate Ryan - Kate Ryan újra franciául énekelt

A Belgiumban született énekesnő Mylène Farmer Désenchantée című dalának újrájával került reflektorfénybe – hat évvel ezelőtt. 2004-es Stronger feliratú nagylemeze ugyan csúnya bukás volt, idén viszont szépíthetett Kate, aki belga színekben egészen az Eurovíziós Dalfesztivál középdöntőjéig jutott, s napokon belül új albummal jelentkezik.

Szinte biztos, hogy a 26 esztendős előadó akkori sikerét már sosem fogja felülmúlni, hiszen a Désenchantée bő fél évig pörgött a hazai zenerádiókban, a MAHASZ Rádiós Top 40-es lista élén végzett, s akkoriban az egyik legkelendőbb kislemez volt idehaza. Igaz, annak idején a Libertine című nóta is bekerült a legjobb öt rádiós nóta közé, de aztán hosszas csend következett. A Stronger feliratú korong, címével ellentétben erőtlenre sikerült, s úgy tűnt, sosem hallunk már a szőkeségről.
Kate Ryan azonban nem adta fel, s olyan stúdiógurukkal vette körbe magát, akik a Chocolate Pumval és Rivával is bizonyítottak már a klubéletben. Az első támadást a Je T’Adore című nóta jelentette, mely Belgiumban és Lengyelországban listavezető lett, de Mexikóban is beverekedte magát a Top 5-be. A francia cím (azt jelenti: Imádlak) ellenére – a refrén e sorát leszámítva – angolul szól a dal, mely a 2006-os Athénban megrendezett Eurovíziós Dalfesztiválon egészen a középdöntőig röpítette az énekesnőt, aki a nemzetközi megmérettetés után újra stúdióba vonult, hogy elkészítse azt a dalt, mely végül harmadik nagylemezének címadójává lépett elő. Az Alive feliratú album ugyan hivatalosan eddig csak Belgiumban volt elérhető, de napokon belül Európa több országában, így hazánkban is megjelenik. Ráadásul, ahogy az egykori sikert hozó Different feliratú nagylemezen, úgy a mostani korongon is találunk majd francia nyelvű ráadásokat!
A tervek szerint az Alive-ról idén még egy nóta kislemezre kerül, s a retro-diszkós All For You a karácsonyi időszak egyik kedvelt klubdala lehet.

Balajti Péter

2006. 11. 06.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2006. 11. 06. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Brigi 2006. 11. 08. 21:04
Én nekem a régi "slágere" tetszett hátha ez is fog!
Vendég 2008. 06. 17. 23:26
http://www.youtube.com/watch?v=5tV2UlvJT6w&eurl Egy kicsit felpörgettem és változtattam az énekesnő hanszínén remélem nem lett rémes :)
Vendég 2008. 06. 17. 23:26
Na már írni se tudok hangszínén*

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Kate Ryan újra franciául énekelt cikk képei
Kate Ryan - Kate Ryan újra franciául énekelt