Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Metallica: volt képük hozzá

Metallica - Metallica: volt képük hozzá

A huszonöt éves banda tavalyi Grammy-jelölésén és idei, fesztivál-fellépésein kívül nem sokat hallatott magáról. Legújabb összegzésük viszont megdobogtathatja a rajongók szívét!

A 2004-es Some Kind Of Monster EP-jéhez forgatott címadó klippel huszonegyre emelkedett a „megfilmesített” Metallica-szerzemények száma, melynek első darabja, még 1989-ben készült el. Bár praktikusabb lett volna 2004-ben kiadni a videógyűjteményt, a fiúk megvárták vele a csapat negyedszázados fennállásának évfordulóját. A türelem rózsát terem-jegyében a Metallica: The Videos 1989–2004 DVD-re nemcsak a combos klip-parádénak, de izgalmas extráknak is jutott hely.
A gyűjteményt a közel nyolc perces One nyitja meg, amit az eladások tekintetében kimagasló sikernek számító, a zenekar nevét viselő korongról nem kevesebb, mint öt klip (Enter The Sandman, Sad But True, The Unforgiven, Wherever I May Roam, Nothing Else Matters) követ. A Load és ReLoad korongokat négy-négy, a Garage Inc. feliratú feldolgozáslemezt pedig a Thin Lizzytől ismert, James Hetfieldéknek Grammy-díjat hozó Whiskey In The Jar-nótához készült kisfilm képviseli. Ugyancsak egy videót kapunk a szimfonikusokkal rögzített S&M dupla-koncertlemezről, a St. Anger című korong kapcsán viszont háromszor is kamerák elé álltak a fiúk. A legutóbbi, két évvel ezelőtt készült Some Kind Of Monster videója mellett megtaláljuk a sorlemezekről hiányzó I Dissapear-t, mely a Mission Impossibile II. akciófilmhez készült, mégsem nem tartalmaz részleteket a filmből.
A ráadások közt helyet kapó ajánló ugyan csak marketingfogás, ám a ’89-ben kizárólag VHS-en megjelenő 2 Of One videókazetta teljes anyaga és a The Unforgiven ritkaság-klipje valódi csemegéket jelentenek rajongóknak és gyűjtőknek egyaránt.

Balajti Péter

2006. 11. 07.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2006. 11. 07. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
MCgézu 2006. 11. 07. 13:47
A Metallica jó,hallgatható.Discózne meg sz_r.ennyi
gergelusz 2006. 12. 13. 14:03
Nekem a kedvencem.Metallica for ever.
Vendég 2008. 08. 04. 12:12
a legjobbak

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Metallica: volt képük hozzá cikk képei
Metallica - Metallica: volt képük hozzá