Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Wisdom: Tartsd életben Wiseman-t!

WISDOM - Wisdom: Tartsd életben Wiseman-t!

A hazánkban heavy/power vonalon kimagasló banda Words of Wisdom című, néhány napja megjelent első LP-jével máris kimagasló elismeréseket kapott! 5. éves születésnapi és lemezbemutató koncertjük 2006. november 18-án lesz a Wigwamban, amely egyben méltó folytatása a tavalyi Keep Wiseman Alive koncertnek.

Strain of Madness

A Wisdom zenéje (wisdommetal) a tradicionális heavy/power metal vonal hatásaiból épül, melyben nagyon újat ma már nem lehet alkotni, de nagyon jót igen. Erre törekszenek a fiúk is. Szövegeinknek mély, elgondolkodtató tartalma is van, tulajdonképpen a dalaikhoz tartozó bölcsességekkel az egész Wisdom koncepció erre épül.

2002. márciusában egy három dalos promóciós felvétel készült, mely elindított Őket a "rögös úton". Egyik kiemelkedő lehetőségük volt ezidőtájt, hogy a 2003. évi Summer Rocks Fesztivál keretében koncertet adhattak az Iron Maiden elött a Kisstadionban. Később több külföldi zenekarral is felléphettek: U.D.O., Saxon, Doro, Dionysus, ... A Wild magazinnal kötött megállapodásuk eredményeképpen számos Motoros Találkozón vettek és vesznek ma is részt.

WISDOM - Wisdom: Tartsd életben Wiseman-t!

2004. júniusában a HammerWorld magazin mellékleteként megjelent a 4 dalos EP, a Strain Of Madness videóklipjével, multimédiával, mellyel országszerte ismertté vált a Wisdom név. Ennek bemutatója 2004. július 7.-én volt a Petőfi Csarnokban a legendás Europe előzenekaraként.

Közben a Strain Of Madness után elkészült a második videóklip is, a lírai Unholy Ghost dalra. Ugyan a nagylemez, amire a klipet szánták, még csak készülőben volt, a klip sokat szerepelt a médiákban. Hónapokig napközben sugározták a Viva Tv-n, és a 2005. márciusában indult, Ossiannal közös országos turnén már nagy közönségbázist érezhettek maguk mellett. Az év folyamán szinte minden jelentősebb fesztiválon játszottak, és a Pallai fesztiválsorozat állandó fellépői voltak.

2005. november 19-én tartották az első nagyszabású, önálló koncertjüket Budapesten, a Wigwam Rock Klubban. A rengeteg látvánnyal tarkított Keep Wiseman Alive elnevezésű rendezvényüket a vártnál nagyobb érdeklődés kísérte, a hely megtelt (néhányan még be sem jutottak) és rengeteg pozitív visszajelzést kaptak.

A 2006-os év egy óriási élménnyel kezdődött, ugyanis a Helloween zenekar vendégeként játszottak a PeCsa színpadán. A februári HammerWorld közönségszavazása szerint ők lettek az Év Reménysége, és az olvasók beválasztottak őket a 10 Kedvenc Zenekaruk közé is. A Viva Tv Megawatt Live 2006 Év Reménysége kategóriájának díját is elnyerték a közönség szavazati alapján. Ennek eredménye rengeteg koncert és fesztiválmeghívás volt. Közben javában dolgoztak már a rég beígért első Wisdom nagylemezen, a Words of Wisdom-on.

2006. november 6-án meg is jelent a nagylemez, 11 új dallal, 2 videóklippel és multimédiás résszel.

A lemezbemutató koncert 2006. november 18-án lesz a Wigwamban, melyet egybe kötnek 5 éves születésnapjukkal, és a Keep Wiseman Alive II-vel. A tavalyihoz hasonlóan nagy show várható, és egy nagyon jó vendégzenekar, a Rómeó Vérzik!

A hamarosan átalakuló weblapjukon - a csapat elmondása szerint - továbbra is minden információ megtalálható lesz az igényes és dallamos metálra éhes érdeklődők számára.

Gab

2006. 11. 10.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2006. 11. 08. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Wisdom: Tartsd életben Wiseman-t! cikk képei
WISDOM - Wisdom: Tartsd életben Wiseman-t!WISDOM - Wisdom: Tartsd életben Wiseman-t!