Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

P.Box: Végleg bezárul Pandora Szelencéje

P.Box - P.Box: Végleg bezárul Pandora Szelencéje

'Fájó szívvel de lezárjuk magunkban a P.Box történetet' - ezekkel a szavakkal tájékoztatta közönségét a több mint 25 éves múltra visszatekintő zenekar. Egy évvel az alapító billentyűs, Cserháti Pityi István halála után a elbúcsúzik a közönségtől a P. Box.

A tagok közös megegyezése alapján felfüggesztik a zenekar működését, és Budapesten november 11-én játszanak utoljára, az Almássy Téri Szabadidőközpontban.

Cserháti István életének 51. évében, hosszas betegség után hunyt el 2005. augusztusában. Pityi - ahogy mindenki ismerte - kiemelkedő alakja volt a haza rockzenének: tagja volt a klasszikus P. Mobil felállásnak, társszerzője volt a Honfoglalás rockszvitnek. Bencsik Sándor gitárossal 1980-ban alapították meg a P. Box zenekart, melyben előbb Varga Miklós, majd az időközben a Dinamitot is megjárt Vikidál Gyula lett az énekes. A P. Box 1985-ig három mára klasszikussá érett albumot jelentetett meg, P.Box, Kő kövön, és Ómen címmel. A zenekar pályafutásának első szakasza az István, a király rockopera sikere nyomán távozó Vikidál Gyula kilépésével zárult.

P.Box - P.Box: Végleg bezárul Pandora Szelencéje

Cserháti Pityi ezután Debrecenben telepedett le, és ugyan sikeres vállalkozásokat vezetett a polgári életben, természetesen nem feledte zenészmúltját sem. A háza pincéjében létrehozott P. Box Hangstúdió a cívisváros zenészeinek Mekkája lett, az 1990-es évek elején felkarolt Szfinx zenekar tagjaival pedig az ezredfordulón újra felnyitotta Pandora szelencéjét. Az új felállású P. Box élén két stúdióalbumot és egy amolyan félhivatalos koncertalbumot adott ki, a komoly hangvételű, idén nyár elején megjelent 'Pangea' anyagot pedig már a kórházi ágyról el-elszökve fejezte be.

A tragédia feldolgozása hosszú hetekig tartott. A tagok végül tavaly szeptemberben döntöttek úgy, hogy az alapító billentyűs halála után a P. Box nevet Pandora's Box-ra módosítva, Szabó Krisztián felvételével folytatják a zenélést. Pityivel azonban nem csak egy nagyszerű zenészt, hanem a zenekar rutinos vezetőjét, menedzserét is elvesztették, s az ebből adódó nehézségek, konfliktusok miatt végül arra jutottak, lezárják a P. Box történetét, és a Pandora's Box felfüggeszti működését.

A zenekar természetesen élőben, a színpadról köszön el a közönségtől: 2006. november 11-én az Almássy Téri Szabadidőközpontban találkozhatunk velük utoljára, ahol az elmúlt évtizedek legszebb dalaival és legnagyobb slágereivel búcsúznak. A zenészek szavaival: "Szeretnénk az elkövetkezendő néhány koncertet, mint búcsú turnét az esemény rangjához méltó helyszíneken megtartani és emelt fővel búcsúztatni a P.Box nevet. ...szeretettel várunk mindenkit, aki még utoljára látni akarja a P.Boxot koncertezni!"

A 20 órakor kezdődő rendezvényen régi P. Box tagok és további sztárvendégek, valamint két fiatal együttes, az Alhana és a Médium is szerepel majd. Jegyek országszerte kaphatók a Ticketportal üzleteiben - köztük az is mert rockboltokban.

Gab

2006. 11. 08.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2006. 11. 08. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
drea 2007. 01. 04. 12:17
Saját magamért hallgatom a P.BOX-ot. megnyugtat és felébreszt bennem olyan dolgokat,melyek később a hasznomra válnak.
Destroyer 2007. 01. 04. 15:44
Sajnálom hogy abbahagyják, nagyon tehetséges srácok. Azért remélem még valamilyen formációban még viszonthallom őket.
Vendég 2007. 09. 04. 21:49
Szerintem nagyon jo egyuttes,kar hogy mostanaba ritkan hallani a zenejuket.A P.Mobil is jou...nagyon szeretem oket
mama 2015. 03. 23. 9:52
Szuper!mama

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

P.Box: Végleg bezárul Pandora Szelencéje cikk képei
P.Box - P.Box: Végleg bezárul Pandora SzelencéjeP.Box - P.Box: Végleg bezárul Pandora Szelencéje