Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Marianne Faithfull már jobban

Marianne Faithfull - Marianne Faithfull már jobban

Marianne Faithfull a jelek szerint sikeresen megbirkózott a mellrákkal, az orvosai véleménye szerint rövidesen színpadra is állhat. Az énekesnő menedzsmentje már azt is bejelentette, hogy jövő év tavaszán valamennyi - így köztük budapesti - elmaradt koncertjét bepótolja Marianne.

A gyors felépülés mögött állítólag az áll, hogy még korai stádiumban diagnosztizálták nála a betegséget, így ebben a kezdeti szakaszban hatékonyan fel tudtak lépni az orvosok a rák első jeleivel szemben. A felépülésnek köszönhetően Marianne menedzsmentje máris bejelentette, hogy az elhalasztott múlt évi fellépéseit jövő év tavasszal bepótolja a művésznő, így hazánkban is megtartja az elmaradt decemberi koncertjét.

Marianne Faithfull - Marianne Faithfull már jobban


Marianne Faithfull decemberben tölti be hatvanadik életévét. Éppen tíz évvel ezelőtt koncertezett Budapesten, a Petőfi Csarnokban. Tavaly is fellépett volna Szigeten, de az a koncertje is betegség miatt maradt el. Az énekesnő több mint negyven éve szerepel a brit és a nemzetközi popzene élvonalában. Csillaga hol fényesebben, hol halványabban ragyogott. A Rolling Stones-hoz, pontosabban Mick Jagggerhez kötődött fiatalon, társszerzője volt a Stones Sisiter Morphine című dalának. Korai dalai közül említést érdemelnek a Beatles és Bob Dylan dalainak a feldolgozásai. Nagy siker volt előadásában a This Little Bird. Szerepelt a Rolling Stones Rock and Roll Circus című, 1968-as filmjében is, amelyet a kilencvenes években mutattak be.Később nagy tetszést aratott a Broken English, majd a Strange In Earth című albuma, rajta a Szomorú vasárnappal, Seress Rezső szerzeményével. Ezt követte a 20th Century Blues című, Bertolt Brecht és Kurt Weill dalaiból készült csokor köztük az Alabama Song és a Mack The Knife (Bicska Maxi) című klasszikusokkal. Marianne Faithfull szerepelt a Koldusoperában Kocsma Jenny szerepében. Legújabb sikere a Before the Poison című lemez, amely tavaly jelent meg többek között Nick Cave, Damon Albarn és P. J. Harvey szerzeményeivel.

2006. 11. 08.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2006. 11. 09. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
VENDÉG 2015. 06. 02. 7:46
Nagyon jó!!
VENDÉG 2015. 06. 05. 8:50
..))

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Marianne Faithfull már jobban cikk képei
Marianne Faithfull - Marianne Faithfull már jobbanMarianne Faithfull - Marianne Faithfull már jobban