Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Vaya Con Dios: mindent bele!

Vaya Con dios - Vaya Con Dios: mindent bele!

A Dani Klein énekesnő vezette belga formáció neve hallatán a Nah, Neh, Nah című sláger jut a többség eszébe, mégsem annyira a flamenco-gitárral kísért dallamvilág jellemzi az idén egy igazán különleges válogatással és duettel jelentkező együttest. (fotó: Serge Leblon)

Éppen tíz évvel ezelőtt tett le az asztalra egy válogatáslemezt legemlékezetesebb dalaiból a Vaya Con Dios, az azóta eltelt esztendőkben pedig további két albumot készített a megkapó szerzeményeiről ismert formáció, mely legutóbbi, The Promise című korongja kapcsán tartott turnéja után 2006-ban akusztikus koncertre indult.
Igényes zenéjük nemcsak az öreg kontinensen, de Afrikában és Ázsiában is komoly érdeklődésre tart számot. Így érthető, hogy a The Ultimate Collection feliratot viselő kiadványuk tizennyolc, korábban sorlemezen már kiadott felvétel mellett a rajongók örömmel fogadják majd a két új szerzeményt (Pauvre Diable; Some Like It Hot), s a What’s A Woman duett-változatát, melyben Dani partnere a 65 esztendős amerikai soul-legenda, Aaron Neville. Az átfogó gyűjtemény adta zenekari képet pedig a tokban lapuló ráadás-DVD teszi teljessé, mely idén augusztusban, Brüsszelben rögzített tizenegy dalos akusztikus koncert élményét igyekszik visszaadni. Naná, hogy az a Nah, neh, nah című sláger zárja e csodás fellépést, melyet 1999-ben, Vár a tánc címmel Szandi is feldolgozott.
(fotó: Serge Leblon)

Balajti Péter

2006. 11. 10.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2006. 11. 10. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Vaya Con Dios: mindent bele! cikk képei
Vaya Con dios - Vaya Con Dios: mindent bele!Vaya Con dios - Vaya Con Dios: mindent bele!