Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 5

Westlife - Listamustra 5

A héten a brit kis- és nagylemezlistát vesszük górcső alá. Nagy-Britannia kislemezlistáján a dalok helyezését 2005 áprilisától a maxi CD-n értékesített és az online zeneáruházakból letöltött példányok együttes száma adja.

A listát összeállító The Official UK Charts Company márciusban módosított utoljára a szabályokon, eszerint a dalok már a boltokba kerülés, a fizikai megjelenés hetében is szerepelhetnek a listán, tehát egy héttel hamarabb felkerülhetnek, mint korábban, ha megfelelő számban töltötték le az internetről. Január 1-jétől megint változnak a szabályok, a dalok már az online megjelenésüktől számítva listára kerülhetnek, tekintet nélkül arra, hogy maxi CD formájában mikor bukkannak fel a boltok polcain. Nyilván a letöltések térhódítása miatt van szükség az újabb módosításra.

Westlife - Listamustra 5

Nagy-Britannia
Kislemezek
1. Westlife: The Rose
2. U2 & Green Day: The Saints Are Coming
3. All Saints: Rock Steady

Nagylemezek
1. Jamiroquai: High Times – Singles 1992–2006
2. Angelis: Angelis
3. Girls Aloud: The Sound Of – The Greatest Hits

A Westlife 14. listavezető dala
A Westlife a 21. kislemezét jelentette meg Nagy-Britanniában, a The Rose a várakozásnak megfelelően az összesítés élén nyitott. A dal a november 20-án The Love Album címmel megjelenő nagylemez előhírnöke. A múlt heti listavezető, Fedde le Grand holland lemezlovas a negyedik helyre esett vissza a Put Your Hands Up For Detroit című felvételével. Az ezüstérmes pozícióban a U2 és a Green Day közös dala szerepel. Az ír és a kaliforniai zenekar a skót The Skids nevű punkegyüttes szerzeményét dolgozták át, a maxi CD bevételét a tavalyi Katrina hurrikán által lerombolt területek újjáépítését támogató alapítványoknak ajánlották fel. A felvétel eredetije 1978-ban a brit lista 48. helyéig jutott. A dobogó legalsó fokán az újra összeállt All Saints található visszatérő újdonságával.
Az albumlistán a múlt heti első helyezett, a 2002 végén a Popstars: The Rivals című tehetségkutató versenyben megalapított Girls Aloud nevű lánycsapat válogatáslemeze a harmadik helyre került. A korong beharangozójaként kiadott Something Kinda Ooooh című dal a héten harmadikból lett hetedik, ez a lányok 13. TOP 10-es slágere hazájukban. Az említett műsorban egyébként egy másik, fiúkból álló csapatot is létrehoztak, ám az időközben feloszlott One True Voice nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Meglepetésre a McFly harmadik albuma, a Motion In The Ocean csak a hatodik helyre érkezett meg, az ötödikre feliratkozó Katherine Jenkins és a negyediken debütáló Damien Rice lemeze is megelőzte. Az összesítés élén a Jay Kay vezette Jamiroquai slágereinek két új felvételt is felvonultató gyűjteménye nyitott, a hattagú, popoperában utazó Angelis nevű csapat szintén újonnan belépő albuma előtt. (Új Szó)

Puha József

2006. 11. 15.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2006. 11. 15. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 5 cikk képei
Westlife - Listamustra 5Westlife - Listamustra 5