Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Pierrot: visszapillantás és előretekintés

Pierrot - Pierrot: visszapillantás és előretekintés

A Megasztár-zsűrijének állandó tagja két különlegeséggel is készül az év végére. Az egyik a DVD-lejátszóval rendelkező rajongóknak okozhat örömöt, a másik pedig a számítógépes kalandjátékok kedvelőinek dobogtathatja meg a szívét.

Pierrot tizenhat évvel ezelőtti bemutatkozó nagylemeze óta stúdióalbumok sorát készítette el, szólókarrierjét díszdoboz, remix-, feldolgozás- és koncertlemez színesítette. 2002-es Gallery című anyagát csak a tavaly leporolt, új zenei köntöst kapó, videóklippel megtámogatott Túl jól vagyok című kislemez követte.
Idén télen azonban újra életjelet ad a művész: Retrospektív – Visszatekintés képekben 1990–2006 címmel élete első DVD-jét jelenteti meg. A korong a teljes, 13 darabos klipgyűjtemény (mely többek között tartalmazza az Oroszlán Szonjával énekelt, Budapesten és Párizsban forgatott Time After Time-ot meg a Szerelemittas nyár két verzióját) mellett mélyinterjúval és – tizenkét dal erejéig! – egy idei egri koncertfelvétellel is büszkélkedhet. Utóbbi különlegessége, hogy itt csendül fel A torony című új szerzemény, mely az Eger-szerelmes művész játékfejlesztő szenvedélyének legújabb eredményéhez készült. A Jumurdzsák gyűrűje címet viselő interaktív film Gárdonyi Géza remekművén alapul, s a számítógépes kalandjátékot, a panorámafotózást és a filmezést összegyúró, előremutató megoldásokban gazdag alkotásban harmincnál is több szereplő vesz részt. Viszontláthatjuk a gyöngyvásznon egykor Jumurdzsákot megformáló Bárdy Györgyöt, a Szomszédokból Virág doktorként ismert Kézdy Györgyöt, míg a főszereplőt Görög László, az ügynököt pedig Ganxsta Zolee kelti életre.

Balajti Péter

2006. 11. 26.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2006. 11. 26. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Pierrot: visszapillantás és előretekintés cikk képei
Pierrot - Pierrot: visszapillantás és előretekintés