Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Új Caramel lemez az ismert stílust követve

Megasztár TV2 - Új Caramel lemez az ismert stílust követve

A Megasztár 2. szériájának győztese, Molnár Ferenc Caramel az elmúlt 2 évben elért sorozatos sikereivel óriási népszerűségre tett szert hazánkban. A Döntőben elhangozott dalok feldolgozás-albuma után első önálló lemeze, a Nyugalomterápia is kiérdemelte a duplaplatina rangot. Folyamatos országos lemezbemutató turnéján pedig több tízezren hallhatták a képernyők után élőben is énekelni.

Caramel most egy vadonatúj dalokat tartalmazó albummal jelentkezik: egy évvel a Nyugalomterápia után itt az Újrahangolva! A dalok a hallgatót egy, az előző lemezen megismert világba kalauzolják, egy ízig-vérig Caramel albumot hallhatunk tehát, de új ötletekkel, új stílusokkal és –változatlanul – virtuóz énekléssel. A lemez fő zenei stílusa az ’R & B’, de az előző lemezhez hasonlóan Caramel itt is belekóstol más zenei világokba. „Ne ébressz fel” című számában az autentikus szájharmonika betétek alkalmazásával és Boogie egyedi gitározásával a blues világába kalandozik el. „Micsoda éjszaka” című pörgős funky nótája pedig a ’80-as évek diszkójába varázsol. Caramel néhány nótában angolul is dalra fakad, ugyanolyan meggyőzően, mint magyarul. Az angol számok érdekessége még, hogy a dalok szövegeit a „Bartók testvérek” írták, vagyis Bartók Eszter és bátyja, Bartók Zsolt. A blues, az ’R & B’, a rap és a funky mellett a jazz is helyet kap a zenei palettán, hiszen a maxi dal is egy nagyon hangulatos bőgő szólóval kezdődik. A „Párórára” című szerzemény bizonyára sokak szívébe belopja majd magát, hiszen a dallal Caramel egy igazi jazz cafés hangulatot teremtett. Egyedi hangszerelés, nagyszerű vokálok, és táncra perdítő ritmusok jellemzik.

Megasztár TV2 - Új Caramel lemez az ismert stílust követve

Meglepetés-számként egy gyönyörű karácsonyi zsoltár egyedi feldolgozása hallható a lemezen, amelyet a tavaly karácsonyi lemezbemutató-koncertjén énekelt először nagyközönség előtt, nem kis sikerrel. A Krisztus Urunknak áldott születésén című karácsonyi dal Caramel egyedi hangszíne révén újszerű megvilágításba helyezheti a hagyományos vallásos éneket.

Jónap Tamás

2006. 11. 28.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2006. 11. 28. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Új Caramel lemez az ismert stílust követve cikk képei
Megasztár TV2 - Új Caramel lemez az ismert stílust követveMegasztár TV2 - Új Caramel lemez az ismert stílust követveMegasztár TV2 - Új Caramel lemez az ismert stílust követve