Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 7

Depeche Mode - Listamustra 7

Világviszonylatban a legtöbb hanghordozó novemberben jelenik meg, a dömping ezekben a napokban csúcsosodik ki. A karácsonyi piacot megcélzók többsége igyekszik november végéig előrukkolni újdonságával, nehogy albuma a gazdag kínálatban elvesszen. Ez a veszély leginkább az ünnep előtti két-három hétben kiadottak esetében áll fenn. A mai alkalommal a német és a magyar zenepiacon nézünk körül.

Németország
Kislemezek
1. Silbermond: Das Beste
2. Christina Aguilera: Hurt
3. Xavier Naidoo: Was wir alleine nicht schaffen

Nagylemezek
1. Depeche Mode: Best Of Volume 1
2. Yusuf: An Other Cup
3. J.J. Cale & Eric Clapton: The Road To Escondido

Ahogy vártuk, a Depeche Mode az élen
Két hete a kislemezlista második helyére iratkozott fel a Depeche Mode karrierösszegző kiadványának egyetlen újdonsága, a Martyr című dal, ám feljebb lépnie nem sikerült. Az elmúlt héten Xavier Naidoo felvétele debütált az ezüstérmes pozícióban, és komoly esélye volt a listavezetésre, meglepetésre azonban a héten visszaesett a harmadik helyre. Ezúttal Christina Aguilera dala került új jelzéssel a másodikra, de az előzmények tudatában nincs sok esélye a csúcs megszerzésére. A hazaiak nagy kedvence, a Silbermond hatodik hete háborítatlanul vezeti a rangsort.
A nagylemezeknél a várakozásnak megfelelően a Depeche Mode gyűjteménye nyitott az első helyen – a zenekarnak Közép-Kelet-Európában van a legnagyobb rajongóbázisa. A lista második helyén a Cat Stevensként megismert, majd művésznevét az iszlám vallás felvételével Yusuf Islamra lecserélő brit énekes debütált közel harminc év után megjelent új stúdióalbumával. Európában a múlt héten Németországban érte el a legjobb helyezését J.J. Cale és Eric Clapton korongja, a második helyre érkezett meg, most egyet hátrált.

Depeche Mode - Listamustra 7

Magyarország
Kislemezek
1. U2 And Green Day: The Saints Are Coming
2. Fedde le Grand: Put Your Hands Up For Detroit
3. Iron Maiden: Different World

Nagylemezek
1. NOX: Örömvölgy
2. Ákos: Még közelebb
3. Adagio: Gold

Vezet a NOX, a jövő héten már nem fog
A kislemezek összesítésének élén a U2 és a Green Day közös átdolgozása debütált, amely a brit listán a második hely megszerzése után mélyrepülésbe kezdett. Magyarországon is csúcsra jutott Fedde le Grand dance-slágere, a héten az első helyét a másodikra cserélte le. A holland lemezlovas ezzel Nagy-Britanniában DJ Sammy And Yanou Featuring Do (Heaven), Tomcraft (Loneliness) és Eric Prydz (Call On Me) után a negyedik listavezető sikerét szerezte meg a Data Records nevű kiadónak. A lista harmadik helyén az Iron Maiden újdonsága nyitott.
A NOX a lehető legrosszabbkor, Ákossal egy időben adta ki Örömvölgy című albumát. Az első heti eladási adatok alapján máskor toronymagasan vezette volna az összesítést (a korong már a megjelenés előtt, az előrendeléseknek köszönhetően bearanyozódott), az énekest viszont nem tudta legyőzni. Így aztán Péter Szabó Szilvia és Nagy Tamás duója két hétig a dobogó második fokán állt, utána sikerült megelőznie Ákost, most harmadik hete vezet, biztosra vehető viszont, hogy a jövő héten átadja a csúcsot Rúzsa Magdinak. A harmadik helyen a popopera első számú hazai képviselője, az Adagio nevű trió található a második lemezével. (Új Szó)

Puha József

2006. 11. 30.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2006. 11. 30. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 7 cikk képei
Depeche Mode - Listamustra 7Depeche Mode - Listamustra 7