Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Nika filmfőszerepe

Nika - Nika filmfőszerepe

Az egykori poptiniből képzett hangú énekesnő lett, aki nemcsak a Babos Projekt Specialban csillogtatja meg a tehetségét, de az idei, komoly nézőszámot produkáló dupla Sportaréna-produkció után jövőre mozikban is debütál.

A filmre vitt musicalek száma világszinten sem túl magas (azáért akad pár, pl.: Jézus Krisztus Szupersztár, Hegedűs a háztetőn, Evita, Az operaház fantomja, Hair, Grease, Rent), magyar zenés darabokból pedig kifejezetten ritkán születik szélesvásznú változat. Legutóbb talán a Bánk Bán operafilmnek örülhettek a műfaj kedvelői – 2001-ben. Ezért is izgalmas a hír, hogy a Papp László Sportarénában ősszel bemutatott 56 csepp vér című musicalből film készül, melynek forgatása jelenleg is tart. A grandiózus előadás és a moziverzió szereplői megegyeznek, így a főszerepben a december 4-én 21. születésnapját ünneplő Veres Mónikát köszönthetjük majd! Az egykori popénekesnő Julit, egy ávós tiszt lányát formálja meg, aki – Shakespeare Rómeó és Júlia című drámájának mintájára – beleszeret a Megasztárból ismert Palcsó Tomi alakította forradalmár fiúba. A stábban számos, a zenés darabok világában otthonosan mozgó művészt fedezhetünk fel, így Balogh Erika, Keresztes Ildikó, Miller Zoltán, Seress Zoltán és Forgács Péter is feltűnik majd a gyöngyvásznon, az egykori narrátort és papot életre keltő Kaszás Attilát pedig egy, az eredeti változatban nem szereplő újságíró-figura, Péter (Alföldi Róbert) faggatja majd.
Az októberi élőszereplős előadás meglepően látványosra sikerült a Sportarénában: száguldó motorok meg harckocsik, hangos és látványos csaták, lángoló kaszkadőrök, valamint egy tank is hozzájárult a felejthetetlen élményhez. Mindezek után kíváncsian várjuk, hogy a korábban színészként ismert Bokor Attila forgatókönyve alapján milyen változtatásokat örökít meg a Linda-sorozatot is filmező Szalai András operatőr kamerája. A februári mozibemutató kapcsán az 56 csepp vér című musical hanganyaga is napvilágot lát majd.

Balajti Péter

2006. 12. 02.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2006. 12. 02. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2009. 06. 18. 13:42
marhajó
Vendég 2010. 02. 19. 23:49
Há má régi.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Nika filmfőszerepe cikk képei
Nika - Nika filmfőszerepe