Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 8

Take That - Listamustra 8

Egy napon, november 20-án jelentkezett új albummal négy sztárzenekar. Az Oasis és a U2 a slágereit, emlékezetes felvételeit gyűjtötte össze, a The Beatlesnek újrakevert változatban jelentek meg dalai LOVE címmel, a világhírű kanadai cirkusztársulat, a Cirque du Soleil produkciójához készültek, a Westlife pedig szerelmes, romantikus átdolgozásokat felvonultató koronggal lepte meg rajongótáborát.

Ezek az együttesek máskor a brit albumlista élén debütáltak volna, most azonban egymás ellenfelei lettek, és osztozkodniuk kellett az első négy pozíción. Mind a négy lemez már a megjelenés hetében bearanyozódott, tehát példányszámuk elérte a 100 ezret.

Nagy-Britannia
Kislemezek
1. Take That: Patience
2. Akon Featuring Eminem: Smack That
3. Booty Luv: Boogie 2nite

Take That - Listamustra 8

Nagylemezek
1. Take That: Beautiful World
2. Il Divo: Siempre
3. Oasis: Stop The Clocks – The Best Of Oasis

A Take That dupla sikere
A kislemezek összesítésén a Westlife három hete a tizennegyedik listavezetőjét ünnepelhette a The Rose című dal átdolgozásával. Eredetijét Bette Midler vitte sikerre 1980-ban, az USA-ban három hétig vezetett vele, a szigetországban kislemezen nem adták ki. Két héttel ezelőtt Akon és Eminem közös felvétele került az élre – ezzel Akon a második, Eminem a hetedik listavezető slágerét könyvelhette el Nagy-Britanniában. A Take That visszatérő stúdióalbumának beharangozója második hete uralja a mezőnyt, ez a fiúk kilencedik hazai listavezetője. A Patience Németországban a héten az első helyen nyitott, ott a fiúcsapat másodszor szerepel az élen.
A Girls Aloud és a Jamiroquai slágerválogatása után két hete George Michael gyűjteménye, a Twentyfive is az első helyre iratkozott fel – ezen az énekes szólóslágerei és az Andrew Ridgeley-vel alkotott Wham! népszerű dalai hallhatók. Egy hete az említett sztárzenekarok összecsapását a Westlife nyerte, korongjából a megjelenés hetében 219 662 példány kelt el. A másodikon az Oasis, a harmadikon a The Beatles, a negyediken a U2 debütált. Az utolsókból lesznek az elsők – szokták mondani, ami most bizonyára be is igazolódik, valószínűsíthető ugyanis, hogy világviszonylatban a következő hónapokban az ír zenekar válogatásából fogy el a legtöbb. Ahogy sejthető volt, a héten a Take That került a nagylemezeladási lista csúcsára. Miután a négyes fogat tavaly ősszel ismét összeállt, senki sem gondolta volna, hogy ekkora siker övezi majd újjáalakulását. Az ezüstérmes pozíciót a popopera első számú képviselője, az Il Divo nevű kvartett szerezte meg. (Új Szó)

Puha József

2006. 12. 06.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2006. 12. 06. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 8 cikk képei
Take That - Listamustra 8Take That - Listamustra 8