Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Andalító muzsika, szókimondó szövegek

Amy Winehouse - Andalító muzsika, szókimondó szövegek

„A hangja alapján afro-amerikai, a valóságban brit zsidó. Szexis, de erre nem játszik rá. Fiatal, dalai mégis öregesek. Kifinomultan énekel, ám trágáran fogalmaz” – így jellemezte az 1983. szeptember 14-én született londoni Amy Winehouse-t az egyik brit sajtóorgánum.

Mi, kelet-közép-európaiak csak akkor lettünk figyelmesek az angolszász nyelvterületen már egy ideje ismert énekesnőre, amikor neve feltűnt a 2004-es Mercury Music Prize-díj jelöltjei közt Frank című debütáló lemezével. A dzsessz- és soulelemekre épülő zenéjének, kitűnő énekhangjának és egzotikus külsejének köszönhetően a brit zenészszakma akkortájt az amerikai Norah Jones hazai megfelelőjét látta benne. Később az ugyanezt a stílust képviselő grúz származású, Londonban élő Katie Melua összeurópai sikere mellett Amy eltörpült, sőt, el is tűnt, komoly alkoholproblémái adódtak.
Most visszatért, második albuma, a Back To Black zeneileg ugyanolyan könnyed, mint a bemutatkozó volt, szintúgy szókimondó szövegvilággal párosítva. Az önirónia sem hiányzik róla, az első kislemezdal a Rehab címet viseli, és az énekesnő az alkoholproblémáit fogalmazza meg benne. A felvétel hazájában a hetedik helyig jutott, ami eddigi legjobb listás helyezése, az első lemezéről kimásolt négy dal egyike sem került be a TOP 50-be. (Vasárnap)

Puha József

2006. 12. 06.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2006. 12. 06. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Andalító muzsika, szókimondó szövegek cikk képei
Amy Winehouse - Andalító muzsika, szókimondó szövegekAmy Winehouse - Andalító muzsika, szókimondó szövegek