Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Karácsonyi VOLT Fesztivál CD

Volt fesztivál - Karácsonyi VOLT Fesztivál CD

Páratlan karácsonyi válogatás CD-vel lepi meg közönségét a VOLT Fesztivál. A 17 dalt számláló albumon a legnagyobb nevek között több karácsonyi sláger sajátos feldolgozása is hallható. Az idei karácsony legnagyobb slágerének a Piramis: Ajándék című dala ígérkezik, amelyet erre az albumra dolgozott fel a Roy&Adam Trio. Az ünnephez méltó összefogás jegyében a CD valamennyi közreműködője az eladásból származó teljes bevételt a Vakok Batthyány László Gyermekotthona javára ajánlja fel.

Exkluzív feldolgozások

A hazai poptörténelem minden bizonnyal legismertebb karácsonyi dala a Piramis nevéhez fűződik. Az Ajándék című dalt a karácsonyi VOLT Fesztivál CD producerei – Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert - felkérésére a Roy&Adam Trio dolgozta fel. Az idei karácsony várhatóan legnagyobb slágeréből videóklip is készült, amelyben a Piramis zenekar is feltűnik. Nem kevésbé slágergyanús a Heaven Street Seven dalválasztása sem. Az angolszász-gyökerű alternatív banda Európa elsőszámú karácsonyi slágerét, a Wham!: Last Christmas című dalát hangszerelte újra. Sokak számára emlékezetes Udvaros Dorottya 1985-ben megjelent szólóalbuma. A Dés-Bereményi szerzőpáros, ezen az albumon megjelent Hóesés című melankolikus dalát a VOLT albumán ezúttal a Váczi Eszter vezette Szörp szólaltatja meg. A nemzetközi sztárok közül a Nathan Fake, a kortárs elektro-szcéna egyik legnevesebb brit képviselője a Silent Night-ot ültette át elektronikus alapokra.

Hangulatos válogatás – nemcsak karácsonyra

A VOLT-os Ajándék című album az exkluzív feldolgozások mellett további kellemes hangulatú dalokban is bővelkedik. A legnagyobb hazai pop- és rocksztárok közül többen örömmel fogadták a lemez készítőinek felkérését. Ákostól a Kispál és a Borz-ig, a Tankcsapdától a Quimby-ig, vagy éppen Yonderboi-tól a Hiperkarmáig számos előadó 1-1 karácsonyi hangulatú dala szerepel az albumon. Érdekesség, hogy az Anima Sound System egykori énekesnője, a jelenleg Londolnban élő Németh Juci erre az alkalomra készített egy karácsonyi dalt. A CD tempósabb szekciója ugyancsak tartogat meglepetéseket a hallgatók számára. Pozsi & Basic népzenei-alapú dalának részletei naponta többször hallhatók a Magyar Televízió szignáljaként, ezúttal először találkozhatunk a dal teljes változatával. Az album egyik legizgalmasabb dala a Miku Rose & Friends nevéhez köthető, amely dal eredetije a Megatánc főmotívumaként vált ismertté.
Sokak számára jelenthet örömet a Water Babies: Under the tree című karácsonyi dala, amely tavaly az egyik mobil-szolgáltató cég reklámzenéjeként vált slágerré számos országban.

Jótékony célú album

A VOLT Fesztivál, a Danubius Rádió és a Magyar Televízió kezdeményezésére az „Ajándék” című album résztvevői (előadók, szervezők, kiadók) a kiadvány teljes bevételét a Vakok Batthyány László Gyermekotthona javára ajánlották fel. A kiadvány népszerűsítéséhez a jótékony cél érdekében ugyancsak kapcsolódott a VIVA TV, a rádiócafé 98.6 és a Pesti Est.
A CD bolti ára: 1990 Ft.

VOLT Fesztivál bérlet – már kapható!

A karácsonyi VOLT CD megjelenésével egy időben – a hazai fesztiválok közül elsőként – megkezdődött a 2007-es VOLT Fesztivál bérleteinek értékesítése. A szervezők ezzel lehetőséget kívánnak biztosítani azok számára, akik karácsonyi ajándékként négynapos VOLT Fesztivál belépővel szeretnék meglepni szeretteiket.

2006. 12. 07.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2006. 12. 07. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2007. 11. 24. 20:15
????????????????????????

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Karácsonyi VOLT Fesztivál CD cikk képei
Volt fesztivál - Karácsonyi VOLT Fesztivál CD