Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 9

Beyonce - Listamustra 9

A karácsonyi piac kellős közepén megtorpant a lemezforgalom az Egyesült Államokban. Sőt, az előző héthez képest jócskán visszaesett, 13,3 százalékkal. Ez nagyrészt annak tudható be, hogy az Incubus albumát leszámítva nem jelent meg nagy érdeklődésre számon tartó korong. Az éves összforgalom 2005-tel összehasonlítva jelenleg öt százalékkal alacsonyabb.

Egyesült Államok
Kislemezek
1. Beyoncé: Irreplaceable
2. Akon Featuring Snoop Dogg: I Wanna Love You
3. Akon Featuring Eminem: Smack That

Nagylemezek
1. Incubus: Light Grenades
2. Soundtrack: Hannah Montana
3. Daughtry: Daughtry

Beyoncé először vezet egyedül
Justin Timberlake a T.I. közreműködésével készült My Love című slágerével három hétig vezette a Billboard magazin száz dalt rangsoroló kislemezlistáját. Mint arról mi is beszámoltunk, kilenc héttel ezelőtt újabb rekord született az összesítésen: Akon az Eminemmel készített Smack That című felvételével 88 helyezést javított, a 95. pozíciót a hetedikre cserélte fel, s ezzel a lista történetének legnagyobb előrelépését produkálta. A dalnak az első helyet – a brit rangsorral ellentétben – nem sikerült megszereznie. Akon önmagát akadályozta meg ebben. Két hete ugyanis a Snoop Doggal közösen rögzített I Wanna Love You című felvétele az online megjelenést követően a 17. helyről az élre ugrott, miközben a Smack That maradt a második helyen. A hiphopot r&b-vel ötvöző, Szenegálból származó Akon pályafutása a tavalyi csodás debütálás után tehát csodásan folytatódik. Második nagylemeze, a Konvicted két hete az albumlista ezüstérmes pozíciójába iratkozott fel. Első, Trouble című korongjának a 18. hely volt a csúcspozíciója, és csak az USA-ban elfogyott belőle több mint egymillió. Új lemezét már a Konvict Muzik nevű saját kiadója gondozza. Tovább hódít a tavaly feloszlott Destiny’s Childban ismertté vált Beyoncé. A héten újból feljutott a csúcsra, Akon és Snoop Dogg két hétig trónolt dalát váltotta szólópályafutásának kilencedik, Irreplaceable című felvételével. Ez szólóban a negyedik amerikai listavezetője, de az első, amelyet egymaga énekel. Az előző három duett volt: elsőként Jay-Z-vel (Crazy In Love) vezetett, majd Sean Paullal (Baby Boy), harmadikként Slim Thuggal (Check On It).
Az albumlista csúcsát két héttel ezelőtt The Game szerezte meg új belépőként a második, Doctor’s Advocate című stúdiólemezével, amely azóta mélyrepülésbe kezdett, az élről a 13. helyre esett vissza, a héten a 23. pozícióban szerepel. Jay-Z 2003 novemberében a The Black Album című lemezének megjelenése kapcsán bejelentette visszavonulását az előadói pályától, mondván, a zeneiparban ezután kizárólag háttéremberként lesz jelen. Ehhez képest azóta jóval aktívabb, mint korábban. Új lemeze, a Kingdom Come egy hete az eladási lista első helyére iratkozott fel. A megjelenés hetében 680 052 példányt értékesítettek belőle, ezzel a rapper a karrierjének legjobb első heti eladását érte el, valamint 2006 harmadik legjobb debütálását a Rascal Flatts és Justin Timberlake mögött. A héten a Brandon Boyd vezette kaliforniai Incubus nevű rockzenekar debütált az élen a hatodik stúdióalbumával – ezúttal 164 594 példány elegendő volt a trón megszerzéséhez. Az együttes először áll az összesítés csúcsán. A dolog pikantériája, hogy 2004-ben az A Crow Left Of The Murder című nagylemezéből jóval többet, 332 ezret értékesítettek az első héten, de ez akkor csak a második helyre volt elég. Ugyancsak a második helyre került a 2001-es Morning View című korongja, 266 ezres példányszámmal. Az albumlista második helyén a Hannah Montana című Disney-tévéfilmsorozat zenéje található. Egy hete az ezüstérmes pozícióba érkezett meg az idei American Idol negyedik helyezettje, Chris Daughtry a Daughtry nevű rockzenekarával. A héten egy helyet hátrált. (Új Szó)

Puha József

2006. 12. 14.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2006. 12. 14. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 9 cikk képei
Beyonce - Listamustra 9Beyonce - Listamustra 9