Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 10

Eminem - Listamustra 10

Eminem összegyűjtött húsz dalt egy válogatásalbumra. Az Eminem Presents: The Re-Up című kiadványon lemezcégének új felfedezettjei mutatkoznak be, például Bobby Creekwater, Cashis és Stat Quo, de mellettük már befutott, világszerte ismert előadók is hallhatók rajta, többek közt 50 Cent, Akon, Lloyd Banks vagy Obie Trice, és saját maga is.

A válogatás az Egyesült Államokban a Billboard magazin eladási listájának ezüstérmes pozíciójában debütált, Nagy-Britanniában viszont ne keressük az albumlistán, arra ugyanis nem kerülhetett fel, csak egy másik, speciális rangsorra, a válogatáslistára, mivel különböző előadók lemezéről van szó. Azon a harmadik helyre iratkozott fel, a fő összesítésen a 17. helyet szerezte volna meg.

Eminem - Listamustra 10

Nagy-Britannia
Kislemezek
1. Take That: Patience
2. Cliff Richard: 21st Century Christmas / Move It
3. Gwen Stefani: Wind It Up

Nagylemezek
1. Take That: Beautiful World
2. Oasis: Stop The Clocks – The Best Of Oasis
3. Westlife: The Love Album

A zenei sajtó Európa-szerte a Take That brit sikerétől hangos. Több helyen az jelent meg, hogy Robbie-t lekörözték egykori zenésztársai. Az információ kizárólag az elmúlt heteket alapul véve állja meg a helyét, a Take That visszatérő albuma az első hetek eladási adatai alapján odahaza valóban kelendőbb, mint a korábban kivált énekes legutóbbi lemeze. Amíg Robbie a közönséget és a szakmát egyaránt megosztó Rudebox című albumából a megjelenés hetében 147 236 példányt értékesítettek, addig a kvartett korongjából 168 954 darab fogyott az első héten, ráadásul a második héten még ennél is többet, 199 185 példányt adtak el belőle. Ebből azonban messzemenő következtetéseket nem szabad levonni. Robbie Williams az elmúlt tíz év legnagyobb alakja a brit zenetörténetnek, jó néhány slágere örökre beírta magát – méghozzá piros betűkkel – a zenei történelemkönyvekbe, miközben régi társai szólóban nem alkottak maradandót, és korántsem biztos, hogy mostani visszatérésük emlékezetes lesz tíz év múlva is. A Take That a nagylemezek rangsorát harmadik hete, a kislemezek összesítését negyedik hete vezeti. A csapat karrierje során még sosem fordult elő, hogy egyidejűleg uralta volna mindkét listát, s most ez harmadik hete így van. Ha a Patience a jövő héten is az élen marad, akkor a fiúk pályafutásának legsikeresebb hazai felvétele lesz – eddigi legnagyobb slágereik, a Babe és a Back For Good négy hétig vezettek.
A kilencvenes években három évben is sikerült a lista csúcsára jutniuk karácsony környékén televíziós karaktereknek: 1993-ban Mr. Blobby (Mr. Blobby), 1997-ben a Teletubbies (Teletubbies Say Eh-Oh!), 1998-ban a South Parkból ismert Chef (Balls) állt az élen. Sokan úgy gondolták, ez idén is bekövetkezhet: a LazyTown szereplői vezethetnek a Bing Bang (Time To Dance) című dallal, ám rosszul gondolták, mivel a múlt heti negyedik helyet máris lecserélték a kilencedikre. A LazyTown egy gyerekeknek készült izlandi sorozat, amelyben három színész mellett számos bábfigura és számítógépes animáció szerepel. A célja, hogy a fiatalokat mozgásra késztesse a két főhős, Stephanie és Sportacus segítségével, akiknek minden részben a gonosz Robbie Rottent kell legyőzniük. A kislemezek összesítésének második helyére Cliff Richard érkezett meg. Gwen Stefani a múlt heti, kizárólag az internetes letöltésekkel elért nyolcadik pozícióját a harmadikra cserélte fel.
Az albumlista első hat helyén nem történt változás az elmúlt héthez képest. A manchesteri Take That mögött a szintén manchesteri Oasis válogatása található. A bronzérmes pozícióban szereplő Westlife-ot az Il Divo, a U2 és a The Beatles követi a sorban. A hetedik helyre a Snow Patrol lépett elő, a zenekar Eyes Open című korongja 2006 legkelendőbb hanghordozója a szigetországban. (Új Szó)

Puha József

2006. 12. 24.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2006. 12. 24. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Ghost Rider 2006. 12. 31. 8:56
Brégo,Bri, 2007. 01. 01. 17:33
Nem rossz.
Vendég 2008. 07. 29. 16:39
super neked?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 10 cikk képei
Eminem - Listamustra 10Eminem - Listamustra 10