Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Tankcsapda a Föld körül

Tankcsapda - Tankcsapda a Föld körül

Írország, Németország, Románia, és Olaszország is azon helyek, közé tartozik immár, ahová több mint száz Tankcsapda jegy vándorolt ki az elmúlt hetekben. Magyarország legnépszerűbb rock zenekarát úgy tűnik december 29-én nem csak a lelkes hazai közönség várja majd a Főnix Csarnokban, hanem határon túlról is szép számmal érkeznek rajongók.

Mozgalmas évet zár ezzel a debreceni koncerttel a trió, hiszen áprilisban megjelent új albumuk lemezbemutató turnéja során nem maradt az országnak olyan szeglete ahol ne jártak volna. Lukács Laciék év végi statisztikáját a számok tükrében méltán nevezhetjük impozánsnak, és példaértékűnek, hiszen kevés zenekar mondhatja el magáról manapság, hogy intenzív koncertezéssel több ezer ember előtt léphettek színpadra hétről hétre.

Ha pedig már a számoknál tartunk, nézzük a legfontosabbakat! A Tankcsapda zenekar és stábja március végén indult a lemez bemutató turnéjára! Az eltelt kilenc hónap alatt megtették a Föld kerületének több mint háromnegyedét, mintegy 34 ezer km-t utaztak összesen (A Föld átlagos kerülete 40.041,47 km). A hazai (és határon túli) közönség 71 koncerten láthatta a csapatot, beleértve a nyári fesztiválokat is. A zenekar és stábja a turné során a „védőitalok” fogyasztását sem aprózta el. Ennek mérlege 2127 liter ásványvíz és üdítő, illetve 1911 liter sör és 82 liter töményital.

Mint ismeretes a turné első kiemelkedő állomása nagyszabású keretek között zajlott teltházzal a budapesti Kisstadionban. A koncert sikerét bizonyítja a lemez „Rock a nevem” című dalából készült új videoklip. A dalt tartalmazó „Mindenki vár valamit” című albumból eddig közel húszezer darab talált gazdára, ezzel már bőven túlszárnyalta a platinalemezes státuszt. A hazai kalóz internetes oldalakon is a legnépszerűbb illegálisan letölthető kiadvány, van olyan oldal ahol a megjelenés után pár hét alatt, közel 19 ezer letöltést regisztráltak.

A fenti számok már most rekordokat döntögetnek a hazai zenei életben, ráadásul úgy, hogy az igazi megmérettetés még hátra van. 2006-ban jön az utolsó Tankcsapda koncert méghozzá hazai pályán! A buli színhelye pedig két évvel a banda tizenötödik születésnapja után ismét a Főnix Csarnok lesz. A 2004-es fellépés hangulatát felidézve, már most bízvást kijelenthetjük, nem akármilyen esemény tanúi lesznek azok, akik december 29-én ellátogatnak az ország második legnagyobb fedett csarnokába!

fkriszta

2006. 12. 28.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2006. 12. 27. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Anita 2007. 01. 05. 18:27
Én nem szoktam el olvasni az ilyesmit de a Tankcsapdáról mindent te "rajongó" vagy? Én nem kifejezett rajongó de nagyon szeretem a zenéjüket főleg a jönnek a férgeket az a kesdvencem!
Anita 2007. 01. 05. 18:28
KEDVENCEM eltévesztettem!
Vendég 2007. 08. 30. 2:43
udv erdelybol,itten meg a romanok is kivulrol fujjak szovegeiket,megha nem is ertenek egy kukkot sem magyarul!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Tankcsapda a Föld körül cikk képei
Tankcsapda - Tankcsapda a Föld körül