Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

2006 karácsonyi listavezetői

Beyonce - 2006 karácsonyi listavezetői

Karácsonykor slágerlistát vezetni dupla dicsőség. A kiadók háza táján már kora ősszel elkezdődik a tippelés, kit lehetne versenybe indítani az első helyért. Idén lányok uralták (és uralják) a legfontosabb összesítéseket: az USA-ban egy évek óta népszerű énekesnő, Nagy-Britanniában egy most debütált énekesnő, Németországban pedig egy újonnan létrehozott trió.

Egyesült Államok
Beyoncé: Irreplaceable
Immáron harmadik hete a tavaly feloszlott Destiny’s Childban ismertté vált Beyoncé vezeti a Billboard magazin kislemezlistáját szólópályafutásának kilencedik, Irreplaceable című dalával. Ez szólóban a negyedik amerikai listavezetője, de az első, amelyet egymaga énekel. Az előző három közreműködőkkel készült: elsőként Jay-Z-vel (Crazy In Love) vezetett, majd Sean Paullal (Baby Boy), harmadikként Slim Thuggal (Check On It).

Beyonce - 2006 karácsonyi listavezetői

Nagy-Britannia
Leona Lewis: A Moment Like This
A brit rangsort jóval nagyobb várakozás előzte meg, mint az amerikait, Beyoncé elsőssége ugyanis nem forgott veszélyben, a szigetországban viszont hárman is esélyesek voltak a vezetésre. Ha a négy hétig trónolt manchesteri Take That marad az élen a Patience című dallal, akkor ez lett volna a fiúk pályafutásának legsikeresebb hazai felvétele – eddigi legnagyobb slágereik, a Babe és a Back For Good szintén négy hétig vezettek. Sokan arra tippeltek, Cliff Richard szerzi meg a csúcsot az egy hete az összesítés második helyére feliratkozott, két fődalt felvonultató 21st Century Christmas / Move It című maxijával. Nem sikerült neki, pedig rengetegen drukkoltak a hatvanhat éves legendás énekesnek, mivel ezzel egy hatalmas rekordot állított volna fel: ő lenne az egyetlen, aki az ötvenes évek óta minden évtizedben vezetett volna. Persze ez még összejöhet, van rá négy éve. A rangsor első helyét a The X Factor című brit tehetségkutató verseny harmadik szériájának győztese, az 1985-ös születésű Leona Lewis szerezte meg. Az A Moment Like This című szerzemény már megjárta az amerikai lista csúcsát is, méghozzá 2002-ben az American Idol első szériájának győztese, Kelly Clarkson előadásában.

Németország
Monrose: Shame
A német kislemezlistát második hete a német nyelvterület új sztárcsapata, a Bahar, Mandy és Senna alkotta Monrose vezeti. A lányok a Popstars című tehetségkutató ötödik szériájának győztesei, amely a Neue Engel braucht das Land! alcímet viselte. Ebben a műsorban alapították meg – méghozzá az elsőben – a nagy sikerű, de már nem létező No Angels nevű formációt, a további széria győztesei azonban nem igazán alkottak maradandót. Talán a Monrose javít a mérlegen, a rajt mindenesetre fantasztikusra sikeredett. A trió első slágeréből Németországban már a megjelenés hetében eladtak 150 ezret, és a német nyelvterület másik két országában: Ausztriában és Svájcban is az összesítés élére iratkozott fel. (Új Szó)

Puha József

2006. 12. 29.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2006. 12. 29. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

2006 karácsonyi listavezetői cikk képei
Beyonce - 2006 karácsonyi listavezetőiBeyonce - 2006 karácsonyi listavezetői