Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 11

Rúzsa Magdolna - Listamustra 11

Mostanság nem épp főnyeremény az USA albumlistájának csúcsán debütálni. Pontosabban ez nem jó előjel a következő hétre nézve. Az elmúlt héten a kaliforniai Incubus az élről rekordtörténeti zuhanást hajtott végre, a 37. helyre esett vissza. A múlt heti első helyezett, Ciara sem szerepel a TOP 10-ben a héten. Magyarországon ilyesmi nem veszélyezteti a lemezeladási lista első helyezettjét, Rúzsa Magdi stabilan trónol.

Egyesült Államok
Kislemezek
1. Beyoncé: Irreplaceable
2. Akon Featuring Snoop Dogg: I Wanna Love You
3. Akon Featuring Eminem: Smack That

Nagylemezek
1. Young Jeezy: The Inspiration
2. Taylor Hicks: Taylor Hicks
3. Soundtrack: Hannah Montana

Egyhangú, meg változatos lista
A kislemezek összesítésének élén nincs változás, harmadik hete Beyoncé uralja a mezőnyt a kilencedik szólóslágerével, és az élmezőnyben sem történt számottevő átrendeződés.
Egy hete Ciara második lemeze iratkozott fel az albumeladási lista első helyére 338 447 eladott példánnyal. Az énekesnőnek már a debütálása is tökéletesre sikerült, a Petey Pablo közreműködésével készült Goodies című dallal 2004-ben hét hétig vezette az amerikai kislemezlistát, majd 2005 negyedik hetében egy hétre a brit rangsoron is az élre került. A Ciara: The Evolution című korong a csodás kezdés után a 11. helyre hátrált. Gwen Stefani második szólóalbuma is nagyot zuhant. A The Sweet Escape a múlt heti harmadik, kezdő pozícióját a 14. helyre cserélte le. A lemez Nagy-Britanniában sem szerepel túl fényesen, a harmadik héten már csak a 48. az összesítésen. Ennek ellenére bizonyára sikeres lesz, mivel az énekesnő előző, Love.Angel.Music.Baby. című albuma sem vette be az eladási listák élét, fokozatosan fogyott a maxira kimásolt daloknak köszönhetően, és összességében hatalmas siker volt. A héten egy atlantai rapper, Young Jeezy szerezte meg az eladási rangsor csúcsát, The Inspiration című lemezéből 352 392 példányt értékesítettek a megjelenés hetében. A második helyre az American Idol idei győztese, Taylor Hicks anyaga került. Továbbra is rendkívül kelendő a tehetségkutató tavalyi győztesének, Carrie Underwoodnak a korongja. A Some Hearts 57. hete szerepel az összesítésen, jelenleg a hatodik helyen található. Az énekesnő a Billboard Music Awards gáláról öt díjjal tért haza, többi közt megkapta Az év albumának járó kitüntetést. Európában viszont nincs rajongótábora, ami érthető, mivel countryzenét játszik.

Rúzsa Magdolna - Listamustra 11

Magyarország
Rádiós lista
1. The Pussycat Dolls Featuring Snoop Dogg: Buttons
2. Rihanna: Unfaithful
3. Bob Sinclar / Cutee B Featuring Dollarman & Big Ali & Makedah: Rock This Party (Everybody Dance Now)

Nagylemezek
1. Rúzsa Magdi: Ördögi Angyal
2. NOX: Örömvölgy
3. Ákos: Még közelebb

Meglepetés nélküli összesítések
Akárcsak tavaly Caramel, az idén is Megasztár-győztes adta el a legtöbb hanghordozót karácsony előtt a magyar zenepiacon. A harmadik szériát megnyert Rúzsa Magdi negyedik hete vezeti a lemezeladási listát, albuma már elérte a dupla platinastátust. Az énekesnő a május végén megjelent A döntőkben elhangzott dalok című kiadványával tizennégy hétig uralta a mezőnyt, a válogatás most a 12. pozícióban szerepel, már tripla platina. A tehetségkutató műsor említett tavalyi győztese, Caramel időközben előrukkolt a második szólólemezével, amely egyelőre korántsem úgy fogy, mint az első, jelenleg a 14. helyen található. Az idei széria második és harmadik helyezettjének csak az ünnepek előtt került a boltokba a műsorban elhangzott dalaik gyűjteménye. Meglepetésre az ezüstérmes Varga Ferié két hét után máris elhagyta a negyvenes mezőnyt, a bronzérmes Póka Angéláé a hetedik helyen szerepel.
Ahogy megszokhattuk, a magyarországi rádióállomások most is lemaradásban vannak a nyugatiakhoz képest. A Rádiós lista első három helyét olyan slágerek uralják, amelyek kontinensünk összesített rádiójátszási listáján már nincsenek az élmezőnyben. A legjátszottabb magyar felvétel, Ákostól az Adj hitet a negyedik helyen található. (Új Szó)

Puha József

2006. 12. 29.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2006. 12. 29. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Brégo,Bri, 2007. 01. 02. 19:27
Sajnos ez a cikk nem tetszik mert nem szeretem Rúzsa Magdit.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 11 cikk képei
Rúzsa Magdolna - Listamustra 11Rúzsa Magdolna - Listamustra 11