Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Nem vetkőzik Nelly Furtado

Nelly Furtado - Nem vetkőzik Nelly Furtado

Félmillió dollárért (azaz nagyjából százmillió forintért...) szerették volna leimádkozni a ruhát Nelly Furtado-ról, Ő viszont nem adta be a derekát.

A kanadai születésű énekesnő ugyanis - aki egyébként boldog kismama, ráadásul karrierje csúcsán van - nem akarja, hogy jövendőbeli szeretői idő előtt, egy újságban lássák először a bájait.

"Első felindulásból úgy gondoltam, elfogadom a Playboy ajánlatát, hiszen igazi megtiszteltetés, hogy egy ilyen neves magazin kért fel egy fotózásra" - mondta az énekesnő. Aztán hozzátette: "Végül úgy döntöttem, hogy mégis nemet mondok az ajánlatra, mert nem szeretném, ha a testem mindenki számára nyitott könyv lenne. Szerintem gáz lenne, hogy akivel a jövőben randevúzok, annak nem is kell álmodoznia rólam, hanem csak ki kell nyitnia egy újságot, és kész, ott van minden..."

Nelly Furtado - Nem vetkőzik Nelly Furtado

A Maneater és a Promiscouos énekesnője ugyanakkor nem zárkózott el teljesen az ötlettől, ugyanis nem tartja kizártnak, hogy egyszer ország-világ előtt felfedi a bájait.

Nelly Furtado 1978. december 2-án született a kanadai Victoria városában. Portugál származású szülei csak nehezen tudták eltartani, ezért fiatal korában nyaranta szobalányként vállalt munkát.

Már ekkor érdekelte a zene, gitározni és ukulelézni tanult (az ukulele egy gitárhoz hasonló hangszer). Kezdetben az R&B, majd a hip-hop világa ragadta magával, és a gimnázium elvégzése után Torontóba költözött.

Míg napközben egy riasztókat árusító cégnél dolgozott, éjszaka a bárokat járta zenésztársak után keresve. Így ismerte meg a The Philosopher Kings néven futó producer párost, őket kérte fel, hogy készítsenek együtt egy lemezt.

Demófelvételei hamar eljutottak a Dreamworks kiadóhoz, itt jelenhetett meg a Whoa, Nelly’ című korong 2000-ben. A lemez kapásból négy (!) Grammy-jelölést kapott, és az I’m Like a Bird elnyerte az év legjobb dalának járó felvételt.

Következő nagylemeze egy „szülési szabadság” után 2003 telén jelent meg, Folklore címmel. Az albumon szereplő Forca című dal lett a 2004-es portugál foci EB hivatalos himnusza.

Nelly Furtado jelenleg a Promiscouos és a Maneater című dalaival uralja az európai rádiós piacot, sőt: már két legfrissebb slágere, az All Good Things és a Say It Right is hallható a hazai zenei adókon.

Juhász Gergely

2007. 01. 03.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Juhász Gergely 2007. 01. 03. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Nem vetkőzik Nelly Furtado cikk képei
Nelly Furtado - Nem vetkőzik Nelly FurtadoNelly Furtado - Nem vetkőzik Nelly Furtado