Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2007/1

Leona Lewis - Listamustra 2007/1

A január elsején életbe lépett szabályoknak köszönhetően a brit kislemezlista a jövő héttől jobban tükrözi majd a zenepiacot. A dalok már az online kiadásuk kezdetétől felkerülhetnek az összesítésre, tekintet nélkül arra, hogy maxi CD-n megjelennek-e vagy sem.

Eddig csak azok kvalifikálhatták magukat, amelyeket kislemezen is forgalmaztak, és csak a fizikai kiadás napján debütálhattak, ha az előző héten elegendő számban töltötték le őket. Amennyiben a felvétel több mint egy héttel a maxin való megjelenés előtt kikerült a legális letöltőoldalakra, az ezt megelőzően letöltött példányok a lista szempontjából kárba vesztek.

Leona Lewis - Listamustra 2007/1

Nagy-Britannia
Kislemezek
1. Leona Lewis: A Moment Like This
2. Take That: Patience
3. Iron Maiden: Different World

Nagylemezek
1. Take That: Beautiful World
2. Oasis: Stop The Clocks – The Best Of Oasis
3. Snow Patrol: Eyes Open

Lány a tehetségkutatóból
A Take That felvétele, a Patience négy hétig uralta a kislemezek összesítését, s ezzel beérte a fiúcsapat eddigi legnagyobb slágereit, a Babe és a Back For Good szintén négy hétig vezettek. A négy srác tündöklésének egy lány, a The X Factor című brit tehetségkutató műsor harmadik szériájának győztese, Leona Lewis vetett véget, és második hete trónol az A Moment Like This című szerzeménnyel, amelyet 2002-ben az American Idol első szériájának győztese, Kelly Clarkson előadásában már megismerhettünk.
Az albumok rangsorát ötödik hete a Take That vezeti, megelőzve az Oasis válogatását és a Snow Patrol lemezét. Ez utóbbi 2006 legkelendőbb hanghordozója a szigetországban.

Németország
Kislemezek
1. Nelly Furtado: All Good Things (Come To An End)
2. Monrose: Shame
3. Silbermond: Das Beste

Nagylemezek
1. Monrose: Temptation
2. Yusuf: An Other Cup
3. Nelly Furtado: Loose

Lányok a tehetségkutatóból
A kislemezlista első helyezettje meglepetés a javából. Albumról harmadikként kimásolt dallal ritkán lehet az összesítés csúcsára jutni. Nelly Furtado most ezzel büszkélkedhet. Diadala azért is meglepő, mivel korábban még a dobogón sem járt, csúcspozíciója a negyedik hely volt, tavaly a Maneater című felvétellel érte el. A kanadai énekesnő a német nyelvterület új sztárcsapatát, a Bahar, Mandy és Senna alkotta Monrose-t győzte le, amely két hétig vezetett. A lányok a Popstars című tehetségkutató műsor ötödik szériájának győztesei. Az albumok rangsorát továbbra is uralják, az ezüstérmes pozícióban Yusuf (Cat Stevens) lemeze szerepel, mögéje Nelly Furtado korongja jött fel. (Új Szó)

Puha József

2007. 01. 05.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 01. 05. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Brégo,Bri, 2007. 01. 05. 21:13
Ez tetszik nagyon cool.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2007/1 cikk képei
Leona Lewis - Listamustra 2007/1Leona Lewis - Listamustra 2007/1