Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2007/2

Omarion - Listamustra 2007/2

A mostani listák a karácsony utáni hetet tükrözik. Az USA-ban annyira lecsökkent az albumok iránti kereslet, hogy nagy példányszámbeli visszaesésekkel is hatalmasat lehetett előrelépni.

Akon lemezéből 50 százalékkal fogyott kevesebb, mint az előző héten, mégis feljött a tizedik helyről a másodikra, a Dreamgirls című filmmusical zenéje pedig közel 17 százalékos visszaesés mellett a 31. pozíciót a dobogó harmadik fokára cserélte le. Magyarországon is jelentősen csökkent az albumforgalom, és ez kicsit felfrissítette az összesítést.

Egyesült Államok
Kislemezek
1. Beyoncé: Irreplaceable
2. Fergie: Fergalicious
3. Akon Featuring Eminem: Smack That

Omarion - Listamustra 2007/2

Nagylemezek
1. Omarion: 21
2. Akon: Konvicted
3. Soundtrack: Dreamgirls

Listavezetés kis csalással
A kislemezek rangsorának élmezőnye továbbra is mentes a nagyobb változásoktól, az élen ötödik hete Beyoncé tanyázik. Karácsony hetében Nas adta el a legtöbb albumot, 355 ezret értékesítettek a rapper Hip Hop Is Dead című szólólemezéből, amely most a negyedik helyre esett vissza. A csúcson Omarion második albuma, a 21 nyitott elég kiábrándító példányszámmal, csak 119 392 fogyott el belőle a megjelenés hetében. A huszonegyes szám elvileg az előadó életkorát jelzi, közben már huszonkettő is elmúlt, november 12-én töltötte be. Első önálló korongja 2005 februárjában jelent meg O címmel, abból 182 ezret adtak el az első héten. Az énekes korábban a B2K nevű csapat tagja volt, és miután 2004 januárjában kilépett, a kvartett feloszlott. A fiúk legnagyobb slágere, a P. Diddy közreműködésével készült Bump, Bump, Bump 2003 februárjában egy hétig vezette az amerikai kislemezlistát.

Magyarország
Rádiós lista
1. Madonna: Jump
2. Hooligans: Félember
3. Varga Feri & Balássy Betty: Egy bolond százat csinál

Nagylemezek
1. Rúzsa Magdi: Ördögi Angyal
2. NOX: Örömvölgy
3. George Michael: Twentyfive

Újdonságok az alsó mezőnyben
Madonna 2005-ös Confessions On A Dance Floor című nagylemezének negyedik slágere, a Jump a legjátszottabb dal a rádióállomások műsorán. Az albumösszesítés csúcsa változatlan, hatodik hete Rúzsa Magdi lemeze trónol. A negyvenes mezőny utolsó negyedében négy új jelzésű korong található. A 33. helyre érkezett meg Kontor Tamás albuma, a Rengeteg év, a 36. pozícióban az ABBA slágereinek újabb gyűjteménye debütált, megelőzve a 37. helyen nyitó Eminem Presents The Re-Up című válogatást. Ezen a rapper mellett már befutott pártfogoltjai és új felfedezettjei hallhatók. A negyvenedik helyre a korábban a Barátok közt és a Szeress most! című szappanoperákban szereplő Babicsek Bernát lemeze iratkozott fel, amelyen slágereket ad elő tangóharmonikán. (Új Szó)

Puha József

2007. 01. 12.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 01. 12. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 04. 04. 14:38
nagyon szeretlek omarion

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2007/2 cikk képei
Omarion - Listamustra 2007/2Omarion - Listamustra 2007/2