Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2007/3

Eric Prydz - Listamustra 2007/3

A múlt heti brit kislemezlista volt az első, amely az új szabályok alapján állt össze. Tizenegy olyan dal tért vissza a hetvenötös rangsorra, amelyek maxi CD-n hosszabb-rövidebb ideje már nincsenek forgalomban, a letöltéseknek köszönhetően azonban ismét felkerültek. Január elsejétől ugyanis az online vásárlás akkor is beleszámítódik a listába, ha a felvétel kislemezen nem kapható.

A héten a harmadik helyen debütált Mika a brit rádiók által már most agyonjátszott dala, a Grace Kelly, amely maxin január 29-én jelenik meg. Németországban Nelly Furtado listavezető slágerének köszönhetően új erőre kapott az énekesnő júniusban kiadott albuma.

Nagy-Britannia
Kislemezek
1. Leona Lewis: A Moment Like This
2. Eric Prydz Vs. Floyd: Proper Education
3. Mika: Grace Kelly

Eric Prydz - Listamustra 2007/3

Nagylemezek
1. Amy Winehouse: Back To Black
2. James Morrison: Undiscovered
3. Snow Patrol: Eyes Open

Andalító zene az albumlista élén
A kislemezek összesítésének csúcsán negyedik hete a The X Factor harmadik szériáját megnyert Leona Lewis átdolgozása áll. A tehetségkutató műsor 2005-ös győztese, Shayne Ward egy évvel ezelőtt ugyanekkor, 2005 utolsó és 2006 első három hetében vezetett a That’s My Goal című felvételével, összesen tehát négy hétig, így Leona a jövő héten lekörözheti őt. Eric Prydz 2004 őszén az év egyik legjobb klubslágerével, a Call On Me cíművel öt hétig uralta a kislemezlistát. A svéd lemezlovas jelenleg az összesítés második helyén található. A Proper Education című felvételben az Another Brick In The Wall című Pink Floyd-slágerből szerepelnek hangminták.
A Take That november 27-én megjelent visszatérő stúdióalbuma 2006 második legvásároltabb hanghordozója a szigetországban – az év hátralévő harmincöt napján 1 144 521 példányt adtak el belőle. A korong hat hét listavezetés után a héten a negyedik helyre esett vissza. Az élre az 1983. szeptember 14-én született londoni Amy Winehouse dzsessz- és soulelemekre épülő második lemeze került. Az ezüstérmes pozícióba James Morrison lépett elő Nagy-Britanniában a tavalyi év tizedik legkelendőbb haghordozójával, a legkelendőbb, a Snow Patrol albuma pedig a harmadik helyen található.

Németország
Kislemezek
1. Nelly Furtado: All Good Things (Come To An End)
2. Monrose: Shame
3. Christina Aguilera: Hurt

Nagylemezek
1. Nelly Furtado: Loose
2. Monrose: Temptation
3. Yusuf: An Other Cup

Kanadai énekesnő dupla győzelme
A német kislemezlistán – a brittel ellentétben – nem módosítottak a szabályokon, ebből kifolyólag, január lévén, mentes a számottevő változásoktól. Az összesítés első húszas mezőnyébe mindössze egy új szerzemény tudta beverekedni magát: a Soundgardenben ismertté vált, jelenleg az Audioslave-ben éneklő Chris Cornell szólóban a 21. pozícióját a 15. helyre cserélte fel az új James Bond-film You Know My Name című betétdalával. A listát harmadik hete Nelly Furtado vezeti. A kanadai énekesnő eddigi legnagyobb slágere Németországban a Maneater című felvétel volt, amely tavaly a negyedik helyig jutott. Nelly akárcsak két hete a kislemezlistán, a héten az albumlistán is véget vetett a Popstars című tehetségkutató műsor ötödik szériájában megalapított Monrose nevű lánytrió tündöklésének, átvette tőlük a vezetést, így mindkét rangsort uralja. Továbbra is rendkívül kelendő Yusuf (Cat Stevens) korongja, jelenleg a harmadik helyen szerepel. (Új Szó)

Puha József

2007. 01. 19.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 01. 19. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
VENDÉG 2015. 09. 22. 9:55
)))

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2007/3 cikk képei
Eric Prydz - Listamustra 2007/3Eric Prydz - Listamustra 2007/3