Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Kiderülhet az igazság Jimmy haláláról

Zámbó Jimmy - Kiderülhet az igazság Jimmy haláláról

Hat éve halt meg Zámbó Jimmy. A király tragédiájával kapcsolatban – aki egyébként január huszadikán ünnepelte volna 49. születésnapját – még ma is rengeteg a szóbeszéd. Ám lehet, hogy hamarosan kiderül az igazság: egy szemtanú könyvet ír Jimmy halálának körülményeiről.

Jimmy testvérei és a rajongók máig nem tudtak belenyugodni az énekes halálába. Pletykáltak már öngyilkosságról és gyilkosságról is, ám végül a rendőrség úgy zárta le az ügyet, hogy Zámbó Jimmy véletlen baleset áldozata lett.

A hivatalos rendőri jelentés szerint Jimmy 2001. január 2-án hajnalban véletlenül fejbelőtte magát saját lakásában. A helyszínelők megállapították, hogy a Király a barátaival mulatozott, és egyszer csak "valami külső körülmény" hajnali öt órakor megzavarta. Elővette 9 milliméteres automata Beretta pisztolyát és kilőtt házának ablakán. Ezt követően el akarta rakni a fegyverét, de hiába vette ki a tárat és a lőszereket, egy golyó a pisztolyban maradt. A Beretta véletlenül elsült a kezében, és fejbelőtte magát.

A családon kívül egyébként mindössze egy szemtanúja volt az esetnek, Hulé Éva. A nő eddig egyszer sem nyilatkozott, és vallomásaiban mindvégig alátámasztotta Zámbó Edit állításait. A szemtanú most azonban úgy döntött, könyvet ír a Király halálának körülményeiről.

Zámbó Jimmy (eredeti nevén Zámbó Imre ) 1958. január 20-án született. Kivételes hangi adottságait először a Magyar Rádió Gyermekkórusában kamatoztatta.

1982-től négy éven át az Egyesült Államokban dolgozott különböző szórakozóhelyeken, a hazai popéletben 1987-ben tűnt fel a Füstös éjszaka blues című dallal. 1988-ban már részt vett az Interpop fesztiválon a Valahol bús dal szól című felvételével, az első kiugró magyarországi sikerét pedig a Filmslágerek magyarul című album jelentette számára.

1992-ben elnyerte Az év legjobb lemeze díjat. 1993-ban Ő volt Az év énekese, és Az év albuma díj is Jimmyé lett. 1994-ben eMeRTon-díjban részesült, majd ’95-ben ismét megkapta Az év legjobb lemeze díjat, sőt: az Artisjus (magyar szerzői jogvédő szervezet) Huszka Jenő-díjával is kitüntették.

Pályafutása alatt kétszer nyerte el az Arany Zsiráf-díjat.

Juhász Gergely

2007. 01. 21.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Juhász Gergely 2007. 01. 21. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 10. 15. 14:49
semmi neked??
Vendég 2009. 06. 14. 17:52
Én azért sajnálom,szerintem tehetséges volt!Valószínű azért nem tudta hogy mit csinál,mert alkohol hatása alatt volt!
MANÓ 2023. 10. 08. 16:58
Én nagyon szerettem KIVÁLÓ hangja volt,nagyon sajnálom

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Kiderülhet az igazság Jimmy haláláról cikk képei
Zámbó Jimmy - Kiderülhet az igazság Jimmy haláláról