Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

26 éves Alicia Keys

Alicia Keys - 26 éves Alicia Keys

Ő az a nő, aki a semmiből küzdötte fel magát a legnagyobbak közé. Élete legnagyobb szerelme a zongorája, ennek köszönheti első sikereit is. A hatszoros Grammy-jelölt Alicia Keys ma huszonhat éves.

No One

Ma már beszámoltunk a hölgy 2007-es terveiről, most pedig utánajártunk, hogyan jutott idáig.

Alicia Keys (eredeti nevén Alicia Augello Cook) 1981. január 25-én született New Yorkban. Szülei kétéves korában elváltak, innentől édesanyja egyedül nevelte tovább Harlem - rengeteg filmben visszaköszönő - "Pokol konyhájának" nevezett gettójában. A kis Alicia hétéves korában kezdett el zongoraleckékre járni, ennek köszönhetően pedig már kisiskolásként bekerült a neves manhattani Professional Performing Arts School (Előadóművészetek Iskolája) első évfolyamára, ahol éneklést, táncot, és jazz-zongorát tanult.

Alicia Keys - 26 éves Alicia Keys

1996-ban színjelesre érettségizett - két évvel korábban, mint társai. Tizenhat volt ugyanis, amikor ösztöndíjat nyert a Columbia Egyetemre. Ekkor már zsebében volt a Columbia Records lemezkiadóval kötött szerződés, úgyhogy a kötelező órákon kívül nem időzött sokat a patinás egyetem padjaiban. Gőzerővel vetette bele magát első albumának elkészítésébe, mely 1998-ban látott napvilágot.

Később átigazolt a J Records-hoz. Itt 2001 nyarán dobták ki Songs In A Minor című lemezét, amely mindenhol letarolta a listákat. Ezen az albumon szerepelt a Fallin’ című dal, ami Alicia pályafutásának kétségtelenül legfontosabb mérföldköve.

Juhász Gergely

2007. 01. 25.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Juhász Gergely 2007. 01. 25. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
dudi 2007. 07. 24. 22:37
gyönyörű,okos,tehetséges!mi kell még a karierhez?:)
VENDÉG 2013. 09. 11. 16:00
:):):):)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

26 éves Alicia Keys cikk képei
Alicia Keys - 26 éves Alicia KeysAlicia Keys - 26 éves Alicia KeysAlicia Keys - 26 éves Alicia KeysAlicia Keys - 26 éves Alicia Keys