Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Nyáron jön az új Wu-Tang Clan lemez

Wu-Tang Clan - Nyáron jön az új Wu-Tang Clan lemez

Hat év szünet után megint rászánták magukat a munkára a Wu-Tang Clan tagjai. Az új album 8 Diagram címmel kerül a boltokba, az együttes ígérete szerint legkésőbb idén augusztusban.

Az új anyagról eddig sok bizonytalan infó keringett, de nemrég a Clan egyik tagja, RZA hivatalosan is megerősítette a hírt, hogy 2007-ben elkezdenek gőzerővel dolgozni az 8 Diagram-on. A korongon egyébként két dalt is szentelnek az időközben elhunyt Ol’ Dirty Bastardnak: a Life Changes mellett az eddig kiadatlan Dirty is felkerül a lemezre.

A világ egyik legfontosabb és legfurcsább hip hop együttese, a Wu-Tang Clan kilenc (!) tagból áll. Már a nevek is sok mindent elmondanak a zenekarról: Masta Killa, Method Man, Genius / GZA, U-God, Inspectah Deck, Shallah Raekwon, Ghostface Killah, RZA / Prince Rakeem, Ol' Dirty Bastard...

Wu-Tang Clan - Nyáron jön az új Wu-Tang Clan lemez

A Wu-Tang elnevezés egy régi Shaolin kung-fu sorozat címéből ered. A tagok ugyanis elkötelezett hívei ennek a harcművészeti ágnak, no meg a hozzá tartozó filozófiának. Nem könnyen befogadható a zenéjük, de mégis a világ egyik legfontosabb és legnagyobb befolyással bíró hip-hop együtteséről van szó.

Wu-Tang Clan - Nyáron jön az új Wu-Tang Clan lemez

Tipikusan olyan arcok, akik magasról tesznek arra, hogy a zenéjük nem eladható. Nem állnak be a sorba, utálják a hip hop "eldallamosodását" és a slágerlistákat meghódító, lágy R&B-s vokálokat. Azt ígérik, hogy az új Wu-Tang Clan lemez is csupasz, kemény ütemeket, szürreális és fenyegető hangmintákat tartalmaz majd. Tartják magukat azon koncepciójukhoz is, hogy önzetlenül adogatják egymásnak a mikrofont, így az 8 Diagram egy-egy dalán belül néha az összes MC hallatja a hangját.

Juhász Gergely

2007. 01. 26.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Juhász Gergely 2007. 01. 26. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
pisti 2007. 03. 07. 16:51
Na ez IGAZI RAP
shot 2007. 04. 23. 19:42
wuWUwuWUwuWUwuWU
shot 2007. 04. 25. 21:20
6év szünet...LOOOL
mikula 2007. 06. 14. 16:32
szerintem is

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Nyáron jön az új Wu-Tang Clan lemez cikk képei
Wu-Tang Clan - Nyáron jön az új Wu-Tang Clan lemezWu-Tang Clan - Nyáron jön az új Wu-Tang Clan lemezWu-Tang Clan - Nyáron jön az új Wu-Tang Clan lemez