Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2007/4

Beyonce - Listamustra 2007/4

Folytatódik a pangás az Egyesült Államok zenepiacán. 2007 első két hetében az elmúlt év hasonló időszakához képest tizenhat százalékkal esett vissza a nagylemezek forgalma. A Dreamgirls című filmmusical zenéje a múlt héten negatív rekordot állított fel, az amerikai zenetörténet legalacsonyabb eladásával, 66 ezres példányszámmal volt listavezető a Billboard magazin összesítésén. Most tovább csökkent a példányszáma, ennek ellenére maradt az élen. Magyarországon is jócskán visszaesett a kereslet.

Egyesült Államok
Kislemezek
1. Beyoncé: Irreplaceable
2. Akon Featuring Snoop Dogg: I Wanna Love You
3. Fergie: Fergalicious

Nagylemezek
1. Soundtrack: Dreamgirls
2. Akon: Konvicted
3. Justin Timberlake: FutureSex/LoveSounds

Beyoncé Knowles csodás évkezdése
Beyoncé hetedik hete uralja a Billboard magazin kislemezlistáját. Irreplaceable című slágere emellett a legjátszottabb az USA rádióállomásain, és az internetről legtöbbet letöltött dal. Az énekesnő második szólóalbuma, a B’Day már dupla platina, jelenleg az eladási összesítés hatodik helyén szerepel. A csúcson lévő koronghoz is köze van a Destiny’s Childban feltűnt hölgynek, ő a Dreamgirls egyik szereplője. A filmmusical lemezéből mindössze 60 ezer kelt el, de maradt az élen – ez minden idők legkisebb példányszámú listavezetője. Az anyag a jövő héten már jobb eladási mutatókkal fog rendelkezni, mivel az alkotás az elmúlt héten három trófeát hozott el a Golden Globe-díjkiosztóról, és az ilyen sikerek mindig jótékony hatást gyakorolnak a forgalomra. A legjobb filmnek választották a vígjáték/musical kategóriában, egyben a legjobb női (Jennifer Hudson) és férfi (Eddie Murphy) mellékszereplőnek járó díjat is megkapta. A filmmusical – Broadway-musical alapján – a The Supremes nevű lánycsapat történetét dolgozza fel. Az albumeladási rangsoron csupán két új jelzésű korong található: az ötödik helyen debütált az új Disney Channel-film, a Jump In! zenei anyaga, a 79. helyre pedig Yo-Yo Ma csellóművész Appassionato című lemeze iratkozott fel.

Beyonce - Listamustra 2007/4

Magyarország
Kislemezek
1. Egyesült Hangok: Magyarország
2. Faithless: Renaissance
3. Fedde le Grand Presents The Flamingo Project: Take No Shhhhhh

Nagylemezek
1. Rúzsa Magdi: Ördögi Angyal
2. NOX: Örömvölgy
3. Ákos: Még közelebb

Babicsek Bernát csodás visszatérése
Az albumlista csúcsa változatlan, nyolcadik hete Rúzsa Magdi adja el a legtöbbet az Ördögi Angyal című stúdiólemezéből, amely 2006 második legvásároltabb hanghordozója lett a magyar piacon. A Megasztár harmadik szériájának győztesét saját maga előzte meg, A döntőkben elhangzott dalok című válogatásából fogyott el a legtöbb a tavalyi évben. A friss negyvenes mezőny egyetlen meglepetése Babicsek Bernát csodás visszatérése. Korábban a Barátok közt és a Szeress most! című szappanoperákban szerepelt színész albuma két hete a negyvenedik helyre érkezett meg, az elmúlt héten nem szerepelt a listán, most pedig a tizedik helyre tért vissza. A korongon slágereket ad elő tangóharmonika kíséretében. A magyarországi kereskedelmi rádiók továbbra is Madonna felvételét, a Jump címűt játsszák a legtöbbet. A kislemezek rangsorát az elmúlt időszak legnagyobb magyar slágere, a Magyarország új változata vezeti. A dalt a maxi CD-n Oláh Ibolya mellett huszonheten éneklik, többek közt Hegyi Barbara, Keresztes Ildikó, Oroszlán Szonja, Péter Szabó Szilvia, Rúzsa Magdi, Charlie, Novák Péter, Somló Tamás és Zorán. (Új Szó)

Puha József

2007. 01. 26.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 01. 26. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2007/4 cikk képei
Beyonce - Listamustra 2007/4Beyonce - Listamustra 2007/4