Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Idén is a Rolling Stones a leggazdagabb amerikai zenekar

Rolling Stones - Idén is a Rolling Stones a leggazdagabb amerikai zenekar

Akárcsak tavaly, idén is a Rolling Stones vezeti a leggazdagabb amerikai zenészek listáját. Jaggerék 2006-ban nagyjából 150 millió dollárt (vagyis 29.5 milliárd forintot) zenéltek össze. A legnagyobb üzlet továbbra is a turnézás: ennek a gázsinak a nagy része ugyanis, mintegy 27 milliárd forint az "A Bigger Bang" koncertsorozatból származik.

A legnagyobb bevételt produkáló zenészek listáját évről-évre a Forbes magazin teszi közzé, figyelembe véve a turnébevételeket, valamint a lemez- és digitális eladások számát.

A negyedik helyet idén Madonna szerezte meg, aki a Confessions turnéval 96.8 millió dollárt (aza kb. 19 milliárd forintot) keresett.

Talán meglepetés, hogy az ötödik helyre Barbra Streisand futott be, aki koncertenként (!) 4.5 millió dollárt (kb. 880 millió forint) vihetett haza, és ezzel tavaly 95.8 millió dollárt kaszált.

Rolling Stones - Idén is a Rolling Stones a leggazdagabb amerikai zenekar

A Rolling Stones annak ellenére győzött magabiztosan, hogy tavalyi turnéjuk többször is komoly veszélybe került. Több fellépést le kellett mondani, miután Keith Richards leesett egy fáról és összetörte magát, ősszel pedig egy komoly bírósági ügy is megnehezítette a dolgukat. Egy rajongójuk ugyanis éppen egy elmaradt buli miatt perelte be őket, és kárpótlásul 51 millió dollárt követelt a zenekartól.

Juhász Gergely

2007. 01. 27.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Juhász Gergely 2007. 01. 27. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Idén is a Rolling Stones a leggazdagabb amerikai zenekar cikk képei
Rolling Stones - Idén is a Rolling Stones a leggazdagabb amerikai zenekarRolling Stones - Idén is a Rolling Stones a leggazdagabb amerikai zenekarRolling Stones - Idén is a Rolling Stones a leggazdagabb amerikai zenekar