Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Újra MetalMania Fesztivál

Fesztivál - Újra MetalMania Fesztivál

Harmadik alkalommal jelentkezik Budapesten a MetalMania, mely egy több mint húszéves lengyelországi rendezvény magyarországi kiadása. Az idei program sem szűkölködik majd színvonalas fémzenében: a március 23-i fesztivál programján az amerikai Testament, a brit My Dying Bride, a finn Korpiklaani, továbbá számos magyar zenekar koncertje szerepel.

Történet

A MetalMania Fesztivál egy igazi közép-európai kezdeményezés, hiszen először 21 évvel ezelőtt, Katowicében szerveztek koncertet ezen a néven. Lengyelországban azóta az év legfontosabb fémzenei rendezvényévé nőtte ki magát a MetalMania, melynek színpadán gyakorlatilag az összes metalzenei stílus képviselői megfordultak már, Apocalypticától a Mardukig. Az elmúlt évek fellépőinek teljes listáját itt találjuk. A fesztivál történetében mérföldkőnek számított a 2003-as év, amikor két rendezvény került megszervezésre, immár nem csak Lengyelországban, hanem a csehországi Zlinben is. Ezzel a MetalMania afféle vándorfesztivállá vált, azaz az év headlinerei több koncertet adnak a régió különböző országaiban. Magyarország két éve csatlakozott e heavy metal vándorvurstlihoz: az első budapesti MetalMania Fesztiválra a Petőfi Csarnokban került sor 2005. március 10-én, az idei pedig az Almássy Téri Szabadidőközpontban zajlik majd, március 23-án.

Fesztivál - Újra MetalMania Fesztivál

A 2007-es program
Generációk találkozása: ez lehetne a mottója az idei MetalManiának, hiszen a külföldi fellépők a metalzene egymástól távoli korszakait képviselik, s így rajongótáboruk átlagéletkorában is felfedezhető különbség. Az idei fesztivál fő attrakciójának tekinthető thrash-legenda, az amerikai Testament például már a nyolcvanas évek első felében is működött. Velük szemben a finn folk metalban utazó Korpiklaani inkább a fiatalabbak nagy kedvence, ami meg is látszott eddigi két hazai fellépésük őrülten vidám hangulatán. A MetalMania harmadik külföldi vendégének, a brit My Dying Bride-nak már jóval visszafogottabb, és nem is kizárólag tinédzserekből álló hallgatótábora van, hiszen a csapat bő 15 éve a mélabús metal egyik etalonjának számít.

Úgyszintén tiszteletreméltó munkássággal rendelkezik a Remorse, mely a hazai thrash metal színtér igazi túlélője: az ózdi zenekar éppen húsz éve, 1987-ben kezdte működését. Szintén a hazai színeket képviseli majd a tavaly új albummal jelentkezett Watch My Dying és a Cadaveres, valamint az új lemezen mostanság ügyködő Wackor is. Az Obiat a nemzetek felettiséget képvieli majd, hiszen a zenekar tagjai három országból verbuválódtak.

A MetalMania programja sem csak koncertekből áll, hiszen a látogatók ezúttal is készülhetnek szervezett dedikálásokra, valamint néhány szerencsés személyesen is találkozhat majd kedvenc zenekaraival, hiszen közönségtalálkozóra is sor kerül: ennek részleteiről a fesztivál weboldalán - http://www.negativeart.hu/metalmania - is tájékozódhatunk majd, csakúgy mint a részletes programról.

Fesztivál - Újra MetalMania Fesztivál

MetalMania Kisszínpad
Az Almássy Téri Szabadidőközpontban ugyan csak egy színpad várja majd a közönséget, ám egy héttel korábban, március 16-án egy "MetalMania Kisszínpad" elnevezésű bulira is sor kerül majd a Kultiplexben. A magyar zenekarokat - köztük a Korogot, a Casketgardent, a Stonedirt-öt és az Ad Astrát is - felvonultató egész estés bulira a MetalMania jegyek is érvényesek lesznek, amelyeket akár itt is megvásárolhatunk. A belépők már most is elérhetőek, országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint a www.ticketportal.hu oldalon.

MetalMania Fesztivál
2007. március 23., péntek 14.00 óra
Budapest, Almássy Téri Szabadidőközpont
Testament, My Dying Bride, Korpiklaani, Obiat, Remorse, Watch My Dying, Cadaveres, Wackor, további zenekarok
Belépő: február 20-ig 6500 Ft, ezt követően 7000 Ft. Az első 100 db belépő 5900 Ft.

"MetalMania Kisszínpad"
2007. március 16., péntek 18.00 óra
Budapest, Kultiplex
Korog, Casketgarden, Stonedirt, Ad Astra, további zenekarok
Belépő: 1500 Ft. MetalMania belépővel ingyenes!

2007. 02. 01.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2007. 02. 01. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Újra MetalMania Fesztivál cikk képei
Fesztivál - Újra MetalMania FesztiválFesztivál - Újra MetalMania FesztiválFesztivál - Újra MetalMania Fesztivál