Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Jótékonysági maxit ad ki a Nickelback

Nickelback - Jótékonysági maxit ad ki a Nickelback

A kanadai Nickelback úgy döntött, hogy a legújabb daluk, az ’If Everyone Cared’ digitális eladásaiból befolyó teljes összeget jótékony célra ajánlják fel. A felajánlás elsősorban az Amnesty International , valamint az International Children’s Awareness Canada szervezetek munkáját kívánja megsegíteni.

Az utóbbi alapítványt egyébként a Nickelback gitárosa, Ryan Peake évek óta támogatja. A Nickelback, Roadrunner Records, WEA Corp. és a Warner/Chappell Music 2007. február 1-től a dal és a videóklip eladásaiból származó pénzösszeget ezeknek az alapítványoknak fogják eljuttatni.

A Nickelback új klipje, az ’If EveryOne Cared’ egy fiatal rendező Dori Oskowitz munkáját dícséri, mely természetesen Kanadában, a vancouveri Armoury Studiosban került rögzítésre. A klip tematikailag olyan kezdeményezéseket mutat be, melyekből aztán világméretű akciók, megmozdulások lettek. A Nickelback stúdiózenélését megszakító képkockák olyan történelmi pillanatokat idéznek fel, olyan négy ember történetét, akik az emberiség szempontjából igazán kimagasló szervezkedésekbe kezdtek és vittek sikerre: Bob Geldolf (a Live Aid megszervezője), Nelson Mandela, Peter Benenson (az Amnesty International alapítói) és Betty Williams (A Gyermekjogokért küzdő világszervezet megalapítója).

Nickelback - Jótékonysági maxit ad ki a Nickelback

„A Nickelback óriási sikere egy olyan lehetőséget nyújt számunkra mellyel nem kis mértékben hozzá tudunk járulni annak az alapítványnak a működéséhez, melyet én és a feleségem már évek óta támogatunk.” – meséli a gitáros, Ryan Peake. „Az ’If Everyone Cared’ videóklipjével és magával a dallal - mely nem kevés üzenetet rejt magában - nem titkolt vágyunk, hogy az Amnesty International munkáját megsegítsük. Magát a gondolatiságot, mely arra ösztönzi az embereket, hogy tegyenek valamit, ami nemcsak önmagunkat, de másokat is képes megsegíteni, függetlenül, hogy hányan csatlakoznak egy ilyen kezdeményezéshez.”

Az ’If Everyone Cared’ immár a hatodik kimásolt dal az ötszörös platinastátuszt elért ’All The Right Reasons’ című korongról. Az album 2005. októberi megjelenése óta olyan slágerek láttak napvilágot az albumról mint "Photograph," "Animals," "Savin' Me," "Rockstar" , valamint a "Far Away." Karrierjüket nagyban a nr.1-ok övezik, elég csak arra gondolni, hogy a legutóbbi korong azonnal a Billboard 200-as listájának élén nyitott és több mint 1 év után is a top10 előkelő mezőnyében tanyázhat, vagy a klipes dalokra, melyek a rádiós listák első helyei mellett az MTV és a VH1 chart show-iban is rendszeresen az élbolyban végeztek. Hasonló sikerrel indul most neki az ’If Everyone Cared’ is, melyet az MTV azonnal a legtöbbet játszott klipjei között pörgeti a tengerentúlon.

Az elmúlt időszak nem kevés szakmai elismerést is hozott a kanadai társulatnak, hiszen a World Music Awards-on a világ legjobb rockbandájának járó díjat vihették haza, majd a Billboard Touring Awardsán a Breakthrough kategóriában lettek győztesek, amit már csak a Billboard Music Awards szárnyalt túl, hiszen itt rögtön három díjjal lettek gazdagabbak. A Nickelback lett a legjobb banda, a legutóbbi lemez az év rockalbuma, valamint a közönségdíjat is ők zsebelhették be.

fkriszta

2007. 02. 02.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2007. 02. 02. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Pati 2007. 03. 08. 13:18
IMÁÁÁÁDOOOMMM!! a legjobb :)
Vendég 2008. 08. 02. 9:49
Fantasztikus nemtom hány bandának jutna ilyen az eszébe...

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Jótékonysági maxit ad ki a Nickelback cikk képei
Nickelback - Jótékonysági maxit ad ki a NickelbackNickelback - Jótékonysági maxit ad ki a Nickelback