Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Ma 30 éves Shakira

Shakira - Ma 30 éves Shakira

Ő az új évezred legnagyobb latin sztárja. Igazi szexszimbólum, egy jelenség, egy botrányoktól mentes, megfontolt fiatal nő, aki kicsi gyermekkorától az énekesi pályára készült. Shakira ma ünnepli harmincadik születésnapját.

Shakira (eredeti nevén Shakira Isabel Mebarak Ripoll) a kolumbiai Barranquillában született 1977. február 2-án, nyolc testvére van. Még nem volt kilenc éves, de már folyamatosan dalokat írt, ezzel párhuzamosan pedig gitározni is megtanult.

Iskolás korában az összes tehetségkutatót megnyerte, 13 évesen lett a Sony által meghirdetett versenyen Kolumbia Legtehetségesebb új művésze, jutalmul felvették Magia című albumát.

Shakira - Ma 30 éves Shakira

Következő lemeze a Peligro volt, amit a hölgy az érettségi hajrájában készített el, innentől Ő lett a latin-amerikai rádiók legnagyobb kedvence. Az énekesnő eközben színészkedett is, szerepelt például a kolumbiai El Oasis című szappanoperában 1994-től 1997-ig, de valódi szenvedélye a zene maradt.

Shakira - Ma 30 éves Shakira

1998-ban vett fel új albumát, a Donde Estan Los Ladrones?-t, amit a kritikusok egyhangúlag Shakira nagy áttörésének tekintettek. A lemez többszörös platina lett Argentínában, Kolumbiában, Chilében, Közép-Amerikában, Mexikóban, és Spanyolországban.

Innentől pedig igencsak felgyorsultak az események: Shakirát címlaplánynak választotta a Time magazin és a Cosmopolitan, sőt: a kolumbiai kormány Őt nevezte ki a jóakarat követének.

Az amerikai köztudatba a Whenever, Wherever-rel tört be 2001-ben, azóta sikere a tengerentúlon is töretlen, koncertjein garantált az extázis.

Különleges, profi módon koreografált fellépéseiről kivétel nélkül mindig ódákat zeng a nemzetközi sajtó. Egy hónap múlva mi is láthatjuk élőben: a ma harminc éves Shakira március 5-én koncertezik a Papp László Budapest Sportarénában. Isten éltesse.

Juhász Gergely

2007. 02. 02.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Juhász Gergely 2007. 02. 02. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 02. 29. 15:44
nagyon jo

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Ma 30 éves Shakira cikk képei
Shakira - Ma 30 éves ShakiraShakira - Ma 30 éves ShakiraShakira - Ma 30 éves ShakiraShakira - Ma 30 éves Shakira