Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Caramel párórás kikapcsolódása

Caramel - Caramel párórás kikapcsolódása

Caramel pár hete megjelent második szerzői albumának első kimásolt dalához, a Párórára című szerzeményhez a napokban fejezték be a videóklipet. A rendező ezúttal is Lóth Balázs és csapata volt, akivel már a Bartók Eszterrel közös duett dal, az Elég ha érzed klipjénel is dolgoztak együtt.

Kétnapos forgatás után készült el Caramel Párórára című számának videoklipje, melynek jeleneteit változatos budapesti helyszíneken rögzítette Lóth Balázs rendező és csapata. Caramel november végén megjelent második szólóalbumának első klipjét nagy hidegben, bár korántsem fagyos hangulatban forgatták a Párórára című számhoz, melyet decembertől a rádiókban is hallhatunk. Az első forgatási napra december leghidegebb napján került sor a Művészetek Palotája modern városi környezetet idéző lépcsőin. A csípős időjárás azonban nem hátráltatta a stáb munkáját, akik Caramel és Eszter duettjének, az „Elég ha érzed” klipjében már dolgoztak együtt a művészpárossal. A klip koncepciója a dalszöveg („Egyedül távol a világtól/ a fűben fekszem…”) és a forgalmas városi helyszínek közötti kontraszt megjelenítésére épül. A klipben Caramel gondtalanul énekel, körülötte a rohanó tömeg, ő azonban vidám és jókedvű, mintha nem is venné körül a forgatag.

Caramel - Caramel párórás kikapcsolódása

„A dal arról szól, hogy néha elegünk van a városból, a forgatagból és olyankor jól esik visszatérni a természetbe. A képeken az ellenkezőjét látjuk; a város különböző forgalmas pontjain vagyok, és a jövő-menő embereket figyelem” – mondja Caramel.

Caramel - Caramel párórás kikapcsolódása

A hátralévő jeleneteket január közepén forgatták, egy derűs, napsütéses délelőttön. A Jövő Háza (volt Millenáris) parkjában felvett képsorok a mindennapok zajától távol játszódnak, a másik helyszín viszont ismét a forgalmas városba kalauzol minket. Caramel egy 1972-es fehér Rolls Royce Silver Shadow orrának támaszkodva egy füves szigeten énekel, körülötte az esti belvárosi forgalom zaja.

A klip filmkamerával, 35 mm-es filmre forgott, ezzel a technikával az alkotók az amerikai r’n’b klipek hangulatát szeretnék közelebb hozni a nézőkhöz. A videó fekete-fehér képi világot idéz, egy kis meglepetés-trükkel tarkítva…

Az Újrahangolva albummal Caramel a tőle eddig megismert stílustól nem eltávolodva, mégis új zenei elemek felhasználásával tudott valami egészen újat mutatni, és a Párórára izgalmas, újszerű jazzes hangzása máris elnyerte a hallgatók tetszését.

A végeredményt pedig februártól láthatjuk a zenei csatornán.

2007. 02. 03.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2007. 02. 03. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Caramel párórás kikapcsolódása cikk képei
Caramel - Caramel párórás kikapcsolódásaCaramel - Caramel párórás kikapcsolódásaCaramel - Caramel párórás kikapcsolódásaCaramel - Caramel párórás kikapcsolódásaCaramel - Caramel párórás kikapcsolódásaCaramel - Caramel párórás kikapcsolódása