Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A Van Halen eredeti énekesével turnézik

Van Halen - A Van Halen eredeti énekesével turnézik

A reunion–láz a Van Halen csapatát is elérte: a héten erősítette meg a banda menedzsmentje, hogy régi énekesükkel, David Lee Roth-tal indulnak idén nyáron turnéra.

David először 1984-ben vált ki először a bandából, majd 1996-ban egy rövid időszakra visszacsábították régi zenésztársai. Ekkor vettek fel két dalt közösen a Van Halen Greatest Hits albumához, sőt egy nyilvános szereplésük is volt az 1996-os MTV Music Awardson, ahol egy díjat prezentáltak közösen. Már ekkor olyan szintű viták voltak a bandán belül, hogy várható volt, hogy David nem tud együttdolgozni régi csapattársaival. Idén nyáron viszont újra megpróbálkoznak vele. Igaz, döntésüket egy jó pár hetes próbaidőszak előzte meg múlt év őszén, melynek sikere után véglegesült a mostani turnéterv és kerültek a szerződések aláírásra. A hírt a héten erősítette meg a Van Halen sajtószóvivője, azonban a turné pontos dátumait még nem jelenthették be.

A Van Halen utoljára 2004-ben turnézott, akkor még Sammy Hagar-rel az élen, mely turné nem kevesebb mint 40 millió dollárt hozott a zenekar számlájára. A koncertsorozat befejezése után jelentette be Hagar, hogy nem folytatja a közös munkát a Van Halen-nel, főleg Eddie Van Halen-nel romlott meg közöttük a viszony. Sammy Hagar kilépésével 2006-ban üresedett meg a frontemberi pozíció a Van Halen élén, és ekkor merült fel újból David Lee Roth visszahívásának ötlete.

2007. 02. 06.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2007. 02. 06. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A Van Halen eredeti énekesével turnézik cikk képei
Van Halen - A Van Halen eredeti énekesével turnézik