Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2007/6

Pretty Ricky - Listamustra 2007/6

Végre beindult a zeneipar. Az USA albumeladási listájának második helyét egy alternatív zenei közegből kilépett zenekar szerezte meg, amelynek a szakma hatalmas karriert jósol, többen azon a véleményen vannak, hogy pár év múlva akár Európa legnagyobb stadionjait is képes lesz megtölteni. A német listákról egy volt szupermodell sikere emelhető ki.

Egyesült Államok
Kislemezek
1. Beyoncé: Irreplaceable
2. Fall Out Boy: This Ain’t A Scene, It’s An Arms Race
3. Nelly Furtado: Say It Right

Nagylemezek
1. Pretty Ricky: Late Night Special
2. The Shins: Wincing The Night Away
3. Daughtry: Daughtry

Bájos Ricky az első helyen
A kislemezek mezőnyét kilencedik hete Beyoncé slágere uralja. A Fall Out Boy az elmúlt héten a második helyre iratkozott fel az USA-ban ma megjelent Infinity On High című albumának beharangozó dalával. A chicagói emozenekar egyelőre nem tudott feljebb lépni.
A nagylemezek rangsorának első öt helyén négy újdonság található. Az alcímben természetesen nem Ricky Martinra utalunk, a Pretty Ricky egy négy testvér alkotta, az amerikai rap és r&b egyvelegéből építkező formáció. Első albuma Bluestars címmel 2005 májusában jelent meg, és a 16. helyig jutott az eladási összesítésen, példányszáma ma már egymillió felett jár. A kvartett második korongjából a megjelenés hetében 132 ezret értékesítettek, s ezzel az élen debütált. A második pozíciót a The Shins (A sípcsontok) szerezte meg pályafutásának negyedik lemezével. Az 1997 óta működő, eddig az alternatív zenei közegben aratott, hatvanas éveket idéző dallamos indie gitárpop együttest 2007 legígéretesebb zenekarának kiáltották ki az USA-ban. Az elmúlt heti listavezető, az American Idol tavalyi szériájában feltűnt Chris Daughtry és együttese, a Daughtry a harmadik helyre csúszott vissza az első albumával. Mögéje a vasárnap megrendezésre kerülő 49. Grammy Awards válogatása érkezett meg a legfontosabb kategóriák jelöltjeinek felvételeivel. Az ötödik pozícióban az 1951. október 7-én született John Mellencamp újdonsága, a Freedom’s Road szerepel.

Pretty Ricky - Listamustra 2007/6

Németország
Kislemezek
1. Nelly Furtado: All Good Things (Come To An End)
2. Nevio: Amore Per Sempre
3. Sunrise Avenue: Fairytale Gone Bad

Nagylemezek
1. Nelly Furtado: Loose
2. Stefan Gwildis: Heut ist der Tag
3. Carla Bruni: No Promises

Szépfiúk csúnya nagy bukása
Nelly Furtado slágere hatodik hete vezeti a kislemezek összesítését. A kanadai énekesnő az elmúlt héten könnyedén verte vissza az egyetlen komoly trónkövetelőt, a hazai US5 nevű csapatot. Az öt srác alkotta formációt a német VIVA Big In America című sztárkereső műsorának nyerteseiből verbuválták 2005-ben. A fiúk tavaly ősszel – műsoruk címének megfelelően – elindultak Amerika felé, de már Nagy-Britanniában elakadtak, első hazai slágerük, a Maria csak a 38. helyig jutott a brit kislemezlistán. A One Night With You című új daluk máris mélyrepülésbe kezdett, a listán tartózkodás második hetében az ezüstérmes pozíciót a 29. helyre (!) cserélte le. Nellynek a héten is akadt ellenfele, Nevio újdonsága végül a második helyen debütált. A Sunrise Avenue nevű finn gitárpop kvartett felvétele a 11. helyről a harmadikra jött fel.
Nelly Furtado az albumok rangsorát is uralja. A második helyen – akárcsak a múlt héten – új belépő szerepel, a német Stefan Gwildis lemeze iratkozott fel a dobogó második fokára. A múlt heti ezüstérmes, Carla Bruni a harmadikra hátrált. Az egykori szupermodell korábban is vonzódott a zenéhez, pontosabban a zenészekhez, láthattuk Mick Jagger és Eric Clapton partnereként. Úgy látszik, a legendás énekesek megfertőzték őt a szó jó értelmében, mivel zenei pályára lépett. Az első albuma, a francia nyelvű Quelqu’un m’a dit 2002 novemberében jelent meg. A No Promises című második korongján már angolul énekel többségében verseket: Emily Dickinson, Dorothy Parker, William Butler Yeats és Wystan Hugh Auden költeményeit akusztikus gitár kíséretében, folkos megfűszerezéssel. (Új Szó)

Puha József

2007. 02. 08.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 02. 08. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
VENDÉG 2015. 02. 14. 7:58
Tetszik!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2007/6 cikk képei
Pretty Ricky - Listamustra 2007/6Pretty Ricky - Listamustra 2007/6