Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Grammy 2007: tarolt a Dixie Chicks és a Red Hot Chilli Peppers

Grammy - Grammy 2007: tarolt a Dixie Chicks és a Red Hot Chilli Peppers

Tegnap éjjel került sor a zenei élet egyik legfontosabb díjátadójára Los Angeles-ben. Az idei, sorrendben 49. Grammy-gála legnagyobb nyertese a Dixie Chicks, a lánycsapat ugyanis mind az öt jelölését díjra váltotta.

Négy szobrocskát kapott a Red Hot Chilli Peppers, de nincs oka panaszra Mary J. Blige-nak, Justin Timberlake-nek és a Gnarls Barkley-nak sem.

A Dixie Chicks öt díja azért nagyon fontos, mert a lánycsapat egyik tagjának George Bush elleni 2003-as kijelentése után az együttessel szemben bojkottot hirdettek. Sőt: azt a bravúrt, hogy valaki az összes jelölését díjra váltja, ezelőtt csak Eric Clapton tudta megcsinálni 1993-ban.

Grammy - Grammy 2007: tarolt a Dixie Chicks és a Red Hot Chilli Peppers

A Red Hot Chilli Peppers négy szobrocskát zsebelt be: a Stadium Arcadium lett a legjobb rocklemez, ráadásul megkapta a különleges kiadványoknak járó elismerést is, plusz további két trófeát nyert a Dani California című dal.

Mary J. Blige – akit az idei Grammy egyik legnagyobb esélyesének tartottak – nyolc jelöléséből „csak” hármat tudott díjra váltani. A Gnarls Barkley az alternatív kategóriában aratott kétszer is, Bruce Springsteen pedig a tradicionális folklemezek versenyében futott be. Justin Timberlake a pop-és r&b kategóriában diadalmaskodott, de Madonna, Christina Aguilera, John Mayer és a Black Eyed Peas neve is elhangzott a nyertesek között. A két magyar jelölt, Fischer Iván és Schiff András sajnos nem kapott elismerést.

A 2007-es Grammy-gálán természetesen színpadra lépett a legnagyobb nyertes Dixie Chicks, rajtuk kívül pedig az Earth, Wind & Fire, Shakira, Wyclef Jean, Fergie, Chris Brown és a Gnarls Barkley is emelte az est fényét. A tegnap esti ceremónia legnagyobb szenzációja a Police volt, akik több évtizedes szünet után a 2007-es Grammy-díjkiosztón álltak újra a közönség elé.

Juhász Gergely

2007. 02. 12.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Juhász Gergely 2007. 02. 12. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Grammy 2007: tarolt a Dixie Chicks és a Red Hot Chilli Peppers cikk képei
Grammy - Grammy 2007: tarolt a Dixie Chicks és a Red Hot Chilli PeppersGrammy - Grammy 2007: tarolt a Dixie Chicks és a Red Hot Chilli Peppers