Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Fonogram: Az év felfedezettje indul az Eurovíziós Dalfesztiválon!

Fonogram - Fonogram: Az év felfedezettje indul az Eurovíziós Dalfesztiválon!

A Nox két évvel ezelőtti hazai és nemzetközi sikere, az Eurovíziós Dalverseny presztízse és népszerűsége itthon és külföldön, valamint a közönség nagy érdeklődése arra ösztönözte a Magyar Televíziót, hogy ismét delegáljon magyar versenyzőt a nemzetközi rendezvénysorozat ezévi döntőjébe, 2007. május 10-én, Helsinkibe.

Rúzsa Magdi (2007)

A rendelkezésre álló idő és a lehetőségek figyelembevételével a Magyar Televízió mindent megtett, hogy Magyarország bekapcsolódhasson az idei összeurópai zenei fesztiválba.

A MAHASZ-szal már egy éve meglevő, a Fonogram Díjátadó Gála közvetítésére vonatkozó megállapodás kiváló lehetőséget teremtett arra, hogy Magyarország leendő képviselőjét, a majdani hazai győztest széles nyilvánosság előtt, élő adásban, a közönség választhassa ki. A MAHASZ örömmel vállalta a feladatot, s bár komplett pályázat kiírására az idő rövidsége miatt már nem kerülhetett sor, a szakmaiság szempontjait maximálisan figyelembe véve sikerült a már fennálló rendszerben közösen helyet, lehetőséget találni.

A Fonogram díjátadó kategóriáinak ismeretében értelemszerűen nem lett volna igazságos, ha valamelyik műfaji kategóriából kerül ki a győztes. Az "év felfedezettjének" szerepeltetése viszont kitűnő választás. Egyrészt műfajsemleges, másrészt - és ez külön öröm mind a MAHASZ, mind a Magyar Televízió számára - egy fiatal, feltörekvő, új tehetségnek közösen teremthetünk egy páratlan lehetőséget a zenei pályán való előbbre jutásban!

S hogy miért éppen ez a hat újonc versenyez...? A www.fonogram.hu weboldalon is megtalálható, részletes szabályzat alapján a 6 jelölt - csakúgy, mint az összes többi kategória jelöltjeit - a zeneipari- és média-szakembereket felvonultató, 200 tagú jelölőbizottság, illetve a 9 tagú Fonogram-bizottság szavazatainak összesítésével alakult ki. A szabályzat szerint kategóriánként a legtöbb szavazatot kapott 5 jelölt vehet részt a végső megmérettetésben, ebben a kategóriában azonban holtverseny alakult ki az ötödik helyen, így hat jelölt közül lehet választani. Míg a többi kategóriában a győztest a 9 tagú Fonogram-bizottság választja ki, addig ebben az egy kategóriában a közönség dönt!

Egészen a gálaest szinte utolsó percéig nyitott SMS-szavazás győztese nem csak "az év felfedezettje" megtisztelő címet nyeri el, az ehhez tartozó Fonogram-szobrocskával együtt, hanem hazánk képviseletében is ő(k) utazhat(nak) Helsinkibe. A képernyők előtt ülve közösen szurkolhatunk majd neki(k) a világot jelentő deszkákon aratandó sikerért - Finnországban.

ELINDULT A KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS!

Szavazni a 06 91 333 303 telefonszámon lehet, az alábbi előadók utáni szót elküldve sms-ben.

A jelöltek:

Wisdom - WISDOM
Bartók Eszter - BARTOK
Wendigo - WENDIGO
Póka Angéla - POKA
Rúzsa Magdi - RUZSA
Szabó Eszter - SZABO

(Egy SMS díja bruttó 210 Ft.)

További információk a jelöltekről és a díjátadóról a www.fonogram.hu weboldalon találhatók.

Gab

2007. 02. 16.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2007. 02. 15. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Tina 2007. 02. 16. 12:46
Sztem azért marha jó, hogy a fele "megasztár". Nem tudom miért kell őket így felkarolni.
Gabika 2007. 02. 16. 14:58
sziasztok! nekem valami jo ke pördős zene kell ajánlatok?? haahhoo

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Fonogram: Az év felfedezettje indul az Eurovíziós Dalfesztiválon! cikk képei
Fonogram - Fonogram: Az év felfedezettje indul az Eurovíziós Dalfesztiválon!