Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Audioslave: Chris Cornell kilépett

Audioslave - Audioslave: Chris Cornell kilépett

Az Audioslave egyik meghatározó figurája, Chris Cornell személyes okokra hivatkozva kilépett zenekarából: mostantól a szólópályafutására próbál összpontosítani.

Az egyik nagy supergroup, az Audioslave énekes nélkül maradt: Chris Cornell a héten elsősorban szakmai, de emellett személyes konfliktusokra is hivatkozva véglegesen kiszállt zenekrából.

„Már a kezdetektől voltak problémák közöttünk, amivel megpróbáltunk megbirkózni. Azt hiszem, három nagyon jó albumot hoztunk össze így együtt. Egy jól működő zenekar voltunk jó pár véleménykülönbséggel. Mostantól viszont már a saját zenémre szeretnék összpontosítani.” – nyilatkozta Cornell.

Audioslave - Audioslave: Chris Cornell kilépett

Az énekes második szólóalbuma egyébként május 1-jén jelenik meg „Carry On” címmel. A 14 dalt tartalmazó anyag producere Steve Lillywhite volt, akivel többek között még egy Michael Jackson feldolgozást, a ’Billy Jean’ újraértelmezését is feltették a korongra. De a nemrégiben bemutatott Bond-film betétdala, a ’You Know My Name’ is helyet kap a szólóalbumon. Cornell első szóló próbálkozása 1999-ben „Euphoria Morning” címmel jelent meg, olyan későbbiekben is ismertté vált dalokkal mint a "Finally Forever", a "Poison Eye" vagy a "No Such Thing."

Cornell mindeközben már új zenésztársak után néz, hiszen a közeljövőben egy nagyszabású világkörüli turnéra kíván indulni a szólólemez anyagával.

A döntése igazán senkit sem lepett meg, hiszen múlt hónapban Tom Morello gitáros, Tim Commerford basszusgitáros és Brad Wilk dobos bejelentette, hogy újra összeállnak eredeti Rage Against the Machine-es énekesükkel Zack de la Rocha-val, de a tervek szerint csak egyetlen alkalomra, a Coachella Fesztiválra.

Chris Cornell arra a kérdésre, hogy vajon ő újból összeállna régi Soundgardenes zenésztársaival, határozott igennel felelt, ámbár szerinte csak akkor lenne ennek értelme, ha egy új albumot is össze tudnának hozni, egy reunion turnéban viszont semmiképp sem venne részt.

fkriszta

2007. 02. 16.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2007. 02. 16. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Audioslave: Chris Cornell kilépett cikk képei
Audioslave - Audioslave: Chris Cornell kilépettAudioslave - Audioslave: Chris Cornell kilépett