Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2007/7

Mika - Listamustra 2007/7

Két hete borítékoltuk a Bloc Party második, A Weekend In The City című stúdiólemezének a brit albumlista első helyét annak tudatában is, hogy még novemberben kiszivárgott a világhálóra, ám hoppon maradtunk, a zenekar helyett az év első felfedezettje, Mika foglalta el a rangsor csúcsát.

A srác korongját márciusra ígérték, ha tudtuk volna, hogy korábban kiadják, nem borítékolunk. A gitárpop együttesek sikere ugyan továbbra is töretlen Nagy-Britanniában, de közben 2007 valószínűleg sokkal inkább a hetvenes évekből merítő diszkózenei előadóktól és csapatoktól lesz hangos.

Nagy-Britannia
Kislemezek
1. Mika: Grace Kelly
2. Kaiser Chiefs: Ruby
3. Just Jack: Starz In Their Eyes

Mika - Listamustra 2007/7

Nagylemezek
1. Mika: Life In Cartoon Motion
2. Bloc Party: A Weekend In The City
3. Fall Out Boy: Infinity On High

A diszkózene sokadik virágzása
A hetvenes évek diszkózenéje – természetesen új köntösben – a sokadik virágkorát éli, miközben úgy néz ki, a mostani minden eddiginél számottevőbb lesz. Újbóli térhódítása a levegőben lógott, csupán azon csodálkozhatunk, miért nem szakadt ránk korábban, hiszen az Elton John és a Bee Gees örökségéből ihletet merítő Scissor Sisters már 2004-ben tarolt, abban az évben a New York-i csapat adta el a legtöbb hanghordozót a szigetországban. Igaz, időközben is voltak próbálkozások, ám a kor zenéjét az ötös fogat után Mica Penniman alias Mika idézi meg a leghatásosabban. Az 1983. augusztus 18-án Bejrútban született, Londonban élő zongorista srác negyedik hete vezeti a kislemezek összesítését, és a héten az albumlista élét is elfoglalta. Nyilvánvaló, hogy a következő hetekben, hónapokban számíthatunk újabb próbálkozókra. Érdekes, hogy a hetvenes évek diszkózenéjét leginkább a cikis jelzővel szokták illetni, a virágzások idején azonban más megvilágítást kap, Mika nagylemezéről is dicshimnuszokat zeng a brit kritikusok többsége.
A Kaiser Chiefs legutóbbi nagy sikerét pontosan egy évvel ezelőtt aratta, az öt jelöléséből hármat díjra váltott a tavalyi BRIT Awardson. A leedsi zenekar február 26-án jelenteti meg második stúdióalbumát Yours Truly, Angry Mob címmel. A beharangozója, a Ruby című dal maxi CD-n jövő hétfőn kerül a boltokba, s már pusztán az internetes letöltéseknek köszönhetően megszerezte a kislemezek rangsorának második helyét. Az albumlistán a Bloc Party mögött a bronzérmes pozícióban a Fall Out Boy nevű chicagói emozenekar debütált a negyedik korongjával. A múlt heti listavezető, Norah Jones harmadik stúdiólemeze, a Not Too Late a negyedik helyre esett vissza.

Magyarország
Rádiós lista
1. Hooligans: Félember
2. Take That: Patience
3. Beyoncé: Irreplaceable

Nagylemezek
1. Madonna: The Confessions Tour
2. Rúzsa Magdi: Ördögi Angyal
3. NOX: Örömvölgy

A popkirálynő megálljt parancsolt
Rúzsa Magdi egy ideje már csak önmagának volt ellenfele az albumeladási listán. A május végén kiadott A döntőkben elhangzott dalok című megasztáros gyűjteményével tizennégy hétig uralta a mezőnyt, s jó esélyei voltak (vannak) arra, hogy az első stúdiólemezével legyőzze saját magát. Ez (egyelőre) nem sikerült neki, Madonna közbeszólt, a tavalyi világkörüli turnéjának londoni állomását megörökítő The Confessions Tour című CD/DVD-je a rangsor csúcsán debütált. Magdi azonban a jövő héten visszaszerezheti a trónt, s megszakítással ugyan, de legyőzheti önmagát. Szinte biztosra vehető, hogy az énekesnő képviseli Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében. Az indulás joga a február 24-én kiosztásra kerülő Fonogram-díjak „Az év felfedezettje” kategóriájának győztesét illeti. Magdi mellett Bartók Eszter, Póka Angéla, Szabó Eszter, a Wendigo és a Wisdom száll versenybe a megtisztelő címért és az indulási jogért. A világ nyolcadik csodája volna, ha nem Magdi diadalmaskodna, így akár már most ihatunk a medve bőrére. Reméljük, ezúttal nem járunk úgy, mint a Bloc Party esetében… (Új Szó)

Puha József

2007. 02. 17.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 02. 17. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Mexicana 2007. 03. 20. 11:59
Ha Mika lemezkiadója mindennek a munkának a felét a feleségére szánná,most akkor a hölgy lenne a nem csak a Brit a vilag összes POP slágelistáinak az élen!!:@ Előbukkan valaki a semmiből, és ilyen sikeres?? Nem véletlen... Mikával semmi bajam, csak....

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2007/7 cikk képei
Mika - Listamustra 2007/7Mika - Listamustra 2007/7