Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Boney M. musical kicsit újraértelmezve

Boney M - Boney M. musical kicsit újraértelmezve

Egy fantasztikus show, amely csak a West Enden élvezhető. Az emberek táncoltak, állva tapsoltak és énekelték a nagy slágereket. A musical Frank Farian producerről és a Boney M. együttesről szól, illetve a korszakról. Közben pedig dübörög a zene, a színpadon remek táncosok és énekesek váltják egymást. Sok minden más mellett ezért is érdemes Londonban tölteni pár napot!

A musical ősbemutatója tavaly szeptemberben volt a londoni Shaftesbury színházban. Azóta telt házzal játsszák hétről-hétre. Idén tavasszal pedig világkörüli turnéra indul a csapat.

Frank Farian és az ötlet:

A Boney M. név egy fantázia formációt takar, eredeti tagjai: Mazie Williams, Liz Mitchel, Marcia Barrett és Bobby Farrell. Közülük Liz Mitchel jelenleg is aktív és járja a világot az újabb formációval. Maga a csapat és az elnevezés Frank Farian producerhez fűződik.

Boney M - Boney M. musical kicsit újraértelmezve

A producer Németországban született, Franz Reuther néven.12 évesen vette első gitárját, majd 1955-ben megfertőzte a rock’n’roll és nevét Frank-re változtatta. Spórolt pénzéből létrehozott egy kezdetleges együttest, amely feldolgozásokkal járta az országot. Olyan előadók slágereit dolgozták fel, mint Otis Redding vagy a Drifters. 1975-ben Farian fekete zenészekkel létrehozta új csapatát, ez volt a Boney M. Első sikerük, a Daddy Cool számos Top 10-es listát járt meg 1975 és 1988 között. Három sláger, a Mary’s Boy Child, a Rivers of Babylon és a Brown Girl In The Ring minden idők Top 10-es slágerei lettek Angliában. 1978-ban Farian Carl Allen-díjat kapott a Mary’s Boy Childért, négy hét alatt 2.2 millió példányt adtak el a kislemezből. Ezek után a Boney M. volt az első nyugatnémet slágercsapat a kommunista időkben. A moszkvai Vörös téren 2700 ember előtt léptek fel. 1982-ben Frank Farian létrehozta a „Studio Frankfurt” zenei műhelyt, ahol többek között Stevie Wonder is megfordult, itt vette fel az „I Just Called To Say I Love You” c. világslágert. A Boney M. virágzó korszaka később megszűnt, de a producer tovább tevékenykedett. A Boney M. alatt hozta létre az Euroption c. formációt, majd a 90-es években kettő sikercsapat is slágerlistákat döntögetett: La Bouche („Be My Lover”), és No Mercy, akik több évig uralták az európai chartokat.

Farian munkásságát 1997-ben ECHO-díjjal jutalmazták Angliában, aki azt követően 10 évig Miamiban élt. Mostanság Londonba költözött, hogy Robert Mackintosh-sal részt vegyen a Daddy Cool musical világkörüli turnéjának előkészítésében.

A sztori és a zene:

A Daddy Cool c. előadás elsősorban Frank Farian életéről szól, másodsorban pedig a Boney M. világhódító útjáról és az új csapatok bemutatkozásáról.
A sztori főhőse Sunny, egy fiatalember akinek a zene az élete. Jamaikában született, majd Londonba költözik, egy jobb élet reményében. Itt is a zenének él, sőt összeütközésbe kerül egy rivális bandával, akik a Ma Baker nevü klub védői és testőrei is egyben. Hősünk hamarosan szerelmes a klub egyik táncosába, Rosie-ba. Ezután egy modern Rómeó és Júlia történetet láthatunk. A darab a fiatal Sunny életével kezdődik, majd a felnőtt és szerelmes Sunny sikereivel végződik.

A sztoriból is jól látszik a párhuzam Sunny és Frank Farian élete között. A darab nyelvezete angol, de néhol a fekete-zene sajátosságai is felfedezhetők, amit nem mindenki ért meg. Mindezek mellett a zenei betétek nagyszerűek, hozzáteszem, hogy eredeti kíséretről van szó, nem playbackről. Színenként váltakoznak a dalok, de a lényeg a Boney M. slágereken van. A show és a nagyszerű élmény garantált. Egy ilyen musicalt csak itt, Londonban lehet élvezni. Ajánlom a rajongóknak és a bulizni vágyóknak is, hiszen a zene kortalan mint tudjuk.

Az eredeti Londoni produkció idén tavasszal, pontosabban Április 24-én Berlinbe, Németországba költözik, majd később Moszkvába, Párizsba, Madridba, Barcelónába és Torontóban mutatkozik be a fantasztikus társulat. A színészeket és táncosokat követi a két mellékszereplő Harvey (Shake), és Javine (Asia Blue) is.

A magyaroszági bemutatóról nincs információnk, de semmi sem elképzelhetetlen. Addig, aki teheti látogasson el Londonba, megéri!

Dalok az elhangzás sorrendjében:

Hooray! Hooray! It's A Holi-Holiday! (Boney M) - Young Sunny, Zadie.
Mary's Boy Child (Boney M) - Pastor, Choir, Young Sunny.
Girl You Know It's True (Milli Vanilli) - The Subsonics.
Take The Heat Off Me (Boney M) - Ma Baker, Asia Blue.
Sweet Dreams (La Bouche) - Asia Blue.
Be My Lover (La Bouche) - Asia Blue.
Baby Don't Forget My Number (Milli Vanilli) - Sunny, Rose.
Brown Girl In The Ring (Boney M) - Sunny.
Sunny (Boney M) - Rose.
Baby Do You Wanna Bump (Boney M).
Daddy Cool (Boney M).
One Way Ticket (Eruption) - Young Pearl.
Gotta Go Home (Boney M) - The Blade Squad.
Painter Man (Boney M) - The Subsonics.
Brown Girl In The Ring (Boney M) - The Blade Squad, Asia Blue.
Rasputin (Boney M) - The Subsonics.
Girl I'm Gonna Miss You (Milli Vanilli) - Rose, Sunny.
I Can't Stand The Rain (Eruption/Ann Peebles) - Pearl.
Where Do You Go (La Bouche/No Mercy) - Benny, The Blade Squad.
Got A Man On My Mind (Boney M) - Ma Baker.
Blame It On The Rain (Milli Vanilli) - Rasputin.
When I Die (No Mercy) - Sunny, Rose.
Calendar Song (Boney M)
Let It All Be Music (Boney M) - Sunny, Rose, Shake, Asia, Pearl.
Rivers Of Babylon (Boney M).

Jónap Tamás

2007. 02. 17.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2007. 02. 17. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2007. 12. 29. 17:30
tök hülyeség ez a lap
Vendég 2008. 06. 09. 18:43
Hülyeség!!Nincs letőltési lehetőség!!NAGY 0 AZ EGÉSZ!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Boney M. musical kicsit újraértelmezve cikk képei
Boney M - Boney M. musical kicsit újraértelmezveBoney M - Boney M. musical kicsit újraértelmezve