Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Különleges album Jamie Winchester & Hrutka Róbert szerzőpárostól

Jamie és Robi - Különleges album Jamie Winchester & Hrutka Róbert szerzőpárostól

Február 27-én új lemezzel rukkol elő Jamie Winchester & Hrutka Róbert. A Trouble You’re In a hagyományokkal szakítva egy négydalos EP lesz, mely három bónusz videót is tartalmaz. Az anyagot élőben a megjelenés napján, febr. 27-én mutatják be a budapesti Gödör Klubban.

A 2005-ös Hole lemez óta eltelt másfél év alatt a zenekar vezetői lemezkiadói és produceri tevékenységeikkel voltak elfoglalva, mely időszak termését dícséri Für Anikó színésznő debütáló albuma és a Lora című film zenéje Robi munkásságából vagy a Jamie által szerzett Eltévedt idegen című dal Rúzsa Magdi debütáló albumán. Ezalatt az idő alatt születtek az új lemez dalai, melyek talán kicsit szokatlanok, elrugaszkodottabbak a korábban megszokottól.

Jamie és Robi - Különleges album Jamie Winchester & Hrutka Róbert szerzőpárostól

Szakítva a korábbi hagyományokkal a zenekar egy különleges kiadványt, egy EP-t készített a csapat: a lemezen 4 új dal sorakozik fel, de a korong egyben egy multimédiás cd-rom, mely tartalmat PC-n elindítva még 3 bónusz videó egészíti ki.

„Már nagyon újítani szerettünk volna a koncert repertoáron, viszont ez nehéz feladat, mivel az új dalokat nem lehet kizárólag élőben megismertetni a rajongókkal. Ellenben nem akartunk kényszerből dalokat írni, hogy elkezdhessünk egy többhónapos munkát egy új nagylemez kiadásához. Úgy éreztük azzal kellene foglalkoznunk, amiért zenélni kezdtünk: dalokat írni és játszani őket élőben, minél több helyen, minél több embernek és nem a stúdióban ülni. … A Hole óta eltelt időben születtek ezek a dalok, és ennek az időszaknak a lenyomata ez az új EP, melynek munkálatai során átértékeltük a munkásságunk: nem elég grandiózus eseményeket, koncerteket, lemezmegjelenéseket csinálni másfél évente (persze azért azok is kellenek, de nem azon van a hangsúly), mert bármennyire szeretjük, de a közönséget sokkal jobban érdekli a folyamatosság, hogy mindig újat kaphassanak tőlünk.” …

„Úgyhogy megszülettek ezek az új dalok, felvettük őket, és most mindenki kezébe veheti őket, és mindenki hallhatja, aki ellátogat egy koncertünkre. Szerintünk eklektikus és érdekes lett a lemez. Mi nagyon szeretjük! :O) „ – fűzte hozzá Jamie Winchester és Hrutka Robi.

Az első videóklip a lemez harmadik dalára, a Murder című dalból készült, de a további tervek közé tartozik, hogy a címadó dalhoz is forgatnak videót a közeljövőben, és persze koncert hegyek a nyár és az ősz folyamán. Idén 3 Zöld Pardon koncert már biztos, és szinte az összes fesztiválon találkozhat velük a nagyérdemű, majd decemberben a Művészetek Palotájában várható egy kis családi-kiadói koncert, így nem kevés meglepetés várható még idén a Jamie – Robi párostól és zenekaruktól!

2007. 02. 19.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2007. 02. 19. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Különleges album Jamie Winchester & Hrutka Róbert szerzőpárostól cikk képei
Jamie és Robi - Különleges album Jamie Winchester & Hrutka Róbert szerzőpárostólJamie és Robi - Különleges album Jamie Winchester & Hrutka Róbert szerzőpárostól