Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Rockerek a nukleáris fegyverek ellen

CND - Rockerek a nukleáris fegyverek ellen

Több mint ötven brit zenész és együttes, köztük a Razorlight, Snow Patrol és Thom Yorke is csatlakoztak ahhoz a mozgalomhoz, amely a nukleáris fegyverek gyártása és bevetése ellen kampányol Nagy Britanniában. A szigetország parlamenti képviselői a következő hónapban szavaznak a nukleáris fegyverkezési tervről.

A művészek az Egyesült Királyságban szerveződő, Campaign for Nuclear Disarmament (CND, Kampány a Nukleáris Fegyverkezés Ellen) nevű mozgalomhoz csatlakoztak, amely a béke és igazságosság jelszavakat tűzte zászlajára. A kampány támogatói fellépnek a nukleáris-, biológiai- és kémiai fegyverek gyártása és használata ellen.

Az alternatív rockot játszó Bloc Party frontembere, Kele a sajtónak úgy nyilatkozott, hogy a „nukleáris fegyverek alkalmazása még közelebb hoz minket egy globális katasztrófához.”

CND - Rockerek a nukleáris fegyverek ellen

Ian Brown, a 90-es években népszerű (majd 1997-ben feloszló) The Stone Roses nevű rockbanda korábbi énekese szintén támogatja a kampányt, és a politikai vezetőket „képmutató, álszent háborús uszítónak” nevezte.

CND - Rockerek a nukleáris fegyverek ellen

Tony Blair miniszterelnök ugyanakkor kijelentette, hogy az Egyesült Királyság nukleáris fegyverkezési rendszerét meg kell őrizni egy esetleges jövőbeni nukleáris támadás kivédése érdekében. Egy tavaly decemberi nyilatkozatában pedig „esztelen és veszélyes” lépésnek nevezte a nukleáris fegyverkezés befejezését.

A CND és több háborúellenes szervezet demonstrációt szervez szombaton, Londonban, a nukláris rakéták gyártása és bevetése ellen.

A nukleáris fegyverek használatának veszélyeiről, a CND tagok számára szervezett eseményekről bővebben az alábbi linkre kattintva tájékozódhatsz, illetve Te is csatlakozhatsz a mozgalomhoz.

Szilvia

2007. 02. 22.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Szilvia 2007. 02. 22. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Rockerek a nukleáris fegyverek ellen cikk képei
CND - Rockerek a nukleáris fegyverek ellenCND - Rockerek a nukleáris fegyverek ellenCND - Rockerek a nukleáris fegyverek ellenCND - Rockerek a nukleáris fegyverek ellenCND - Rockerek a nukleáris fegyverek ellen