Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2007/8

Corinne Bailey Rae - Listamustra 2007/8

Napjainkban Corinne Bailey Rae a brit zeneipar legsikeresebb exportcikke. Albuma 34. hete szerepel az USA eladási listáján, jelenleg a kilencedik. Január végén érte el csúcspozícióját, a negyedik helyet, miután az énekesnő Oprah Winfrey népszerű tévéműsorában vendégeskedett.

Corinne azok táborába tartozik, akik a kislemezlistákon nem igazán tündökölnek, a brit összesítésen a második helyet tavaly februárban megszerzett Put Your Records On című dala mellett a többi a középmezőnyig jutott, az amerikai listán pedig a szóban forgó felvétele is csak a 64. helyig araszolt előre. A vásárlók túlnyomó többsége tehát a különálló dalai helyett az egész lemezére kíváncsi. Érdekesség, hogy az énekesnő a Grammy Awardson és a BRIT Awardson is három-három jelölést szerzett, ám a díjátadókról üres kézzel távozott.

Corinne Bailey Rae - Listamustra 2007/8

Egyesült Államok
Kislemezek
1. Nelly Furtado: Say It Right
2. Beyoncé: Irreplaceable
3. Gwen Stefani Featuring Akon: The Sweet Escape

Nagylemezek
1. Fall Out Boy: Infinity On High
2. Norah Jones: Not Too Late
3. Daughtry: Daughtry

Új első helyezett mindkét listán
Megtört a jég, Beyoncé tízhetes uralkodás után távozott a Billboard magazin kislemezlistájának csúcsáról. Nelly Furtado váltotta őt. A Kanadában élő portugál származású énekesnőnek a Say It Right a második amerikai listavezetője, tavaly nyáron a Timbaland társaságában sikerre vitt Promiscuous című felvétele hat hétig vezetett.
Az albumösszesítésen őrzi harmadik helyét az American Idol tavalyi szériájában feltűnt Chris Daughtry a Daughtry nevű együttesével. Az énekes pályatársa, a tehetségkutató verseny tavalyi ezüstérmese, Katharine McPhee a múlt heti kezdő, második pozícióját a 11. helyre cserélte le. Egy hete Norah Jones debütált a rangsor élén 405 031 eladott hanghordozóval. A popzenei stíluselemekkel bőven átszőtt dzsesszt játszó énekesnő a héten a második helyre lépett vissza. A csúcson a Fall Out Boy nyitott, 260 ezret értékesítettek a korongjából. A négytagú chicagói emozenekarnak az Infinity On High a negyedik nagylemeze. Ennek beharangozó dala, a This Ain’t A Scene, It’s An Arms Race három hete a kislemezlista ezüstérmes pozíciójába iratkozott fel – rockfelvétel ilyen magasan régen nem járt. (Új Szó)

Puha József

2007. 02. 25.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 02. 25. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2007/8 cikk képei
Corinne Bailey Rae - Listamustra 2007/8Corinne Bailey Rae - Listamustra 2007/8