Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Csillagot kapott a The Doors!

The Doors - Csillagot kapott a The Doors!

A legendás rockbanda tegnap (február 28-án) csillagot kapott a Hollywood-i Hírességek Sétányán. A Hollywood Boulevard 2325. csillagát a nyolcvanas évek végén feloszlott együttes billentyűse, Ray Manzarek és Robby Krieger gitáros vették át.

A The Doors negyven évvel ezelőtti megalakulása után kihívó és lázadó zenéjével hamar meghódította a világot, közös munkájuk eredményeként olyan slágerek születtek, mint a „Light My Fire” és a „L. A. Woman”. Jim Morrison politikai és szociális problémákat is feldolgozó szövegeivel, a dalok újszerű dallamvilágával a hatvanas évek zenei életének meghatározó együttesévé váltak.

Munkájuk elismeréseként szerdán a Hollywood Boulevard legújabb csillaga a „The Doors” feliratot kapta. A csillagot a 68 éves Ray Manzarek billentyűs, és a 61 éves Robby Krieger gitáros vették át. John Densmore dobos egy helyi rádiónak adott interjút, ezért nem tudott részt venni a ceremónián.

„Hatalmas megtiszteltetés csillagot kapni a Hollywoodi Hírességek Sétányán. Régen Jim Morrison, Robby Krieger és én együtt jártuk ebben az utcában a bárokat, hogy hol keresnek rockbandát.” – mondta Densmore. „Hihetetlen negyven év volt, és most itt vagyok én és Ray, még mindig játszunk, és ennek soha nem lesz vége.” – nyilatkozta Krieger.

Az együttes 1971-ben oszlott fel, nem sokkal Jim Morrison halála után. A korábbi tagok tovább zenéltek, de átütő sikert már nem tudtak elérni. Manzarek és Krieger sokáig használták a The Doors nevet, azonban 2005-ben egy bírói ítélet ezt megtiltotta, valamit azt is, hogy Jim Morrison képeit vagy bármely munkáját felhasználják az új banda népszerűsítésére.

Szilvia

2007. 03. 01.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Szilvia 2007. 03. 01. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Csillagot kapott a The Doors! cikk képei
The Doors - Csillagot kapott a The Doors!