Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Washington Budapestre jön

Washington - Washington Budapestre jön

Alig négy hét múlva, egészen pontosan március 27-én Budapesten ad koncertet a norvég Washington. A "norvég Coldplay"-ként is emlegetett zenekar március elején jelentkezik új lemezzel, mely a neves Glitterhouse-nál jelenik meg,

Március 27-én a Kultiplexben ad koncertet a Washington, március elején megjelenő Astral Sky című második nagylemezének turnéjának részeként.

A Washington a Norvégia északi részén található (Oslótól egészen pontosan még 1643 km) Tromsóban alakult, 1999 őszén, már ha az ő esetükben beszélhetünk évszakokról, hiszen Tromsóban az év nagy részében sötét van, nagyjából hét hónapig. Ilyen extrém körülmények között normális dolgokat csinálni szinte lehetetlen.

Washington - Washington Budapestre jön

Rune Simonsen (gitár és ének), Esko Pedersen (dob) és Andreas Hoyer (basszusgitár) a zenében találták meg a kitörési lehetőséget, és a 2004-ben, előbb a norvég Bauta Records-nál, majd Európában a Glitterhouse (Woven Hand, Seachange) kiadónál megjelent bemutatkozó albumukkal, a New Order Risinggal ez sikerült is. Zenéjük már-már fájdalmasan szép, mely egyszerre idézi az amerikai folk és a brit melankolipop (Radiohead, Coldplay) legszebb pillanatait, és egyszerűen varázslatos.

A magyarországi koncerten az előzenekar szerepét a nyíregyházi Lincoln tölti be, és szó sincs az Amerikai Egyesült Államok elnökeinek találkozójáról, egyszerűen azért esett a választás a Lincolnra, mert fiatal koruk ellenére, koncertjeik műsorát jelenleg nagy részben még Coldplay- és Radiohead-feldolgozások teszik ki. Tehetik mindezt, hiszen megvan a megfelelő frontemberük erre a feladatra: Gábor mindamellett, hogy megbirkózik a Thom Yorke által felállított nem is olyan könnyű akadályokkal, alapjában véve leginkább Francis Healy (Travis) és Tim Wheeler (Ash) énekesekre emlékeztet. A Lincoln saját dalai tempósabbak, inkább a powerpophoz közelítenek, ezzel is feldobva a koncerteket.

2007. 03. 01.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2007. 03. 01. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
VENDÉG 2015. 02. 10. 9:51
))) VENDÉG

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Washington Budapestre jön cikk képei
Washington - Washington Budapestre jönWashington - Washington Budapestre jön