Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Hendrix családja perel

Jimi Hendrix - Hendrix családja perel

Jimi Hendrix családja pert indított a legendás gitáros nevével vodkamárkát forgalomba hozó cég ellen. A Hendrix Electronic Vodka tavaly május óta kerül forgalomba, ami azért is sértő a család számára, mert Hendrix valószínűleg alkoholmérgezésben halt meg 1970-ben.

Janie Hendrix, Jimi Hendrix adoptált lánytestvére, és egyben az Exprience Hendrix családi tulajdonban lévő cég vezetője szerint a vodka forgalomba hozatala és terjesztése csak egy „rossz vicc lehet”, mert Jimi 1970-ben alkoholmérgezésben hunyt el. A tulajdonos hozzáfűzte: „Azt a látszatot keltik, mintha jóváhagytuk volna ennek a vodkának a terjesztését. Pedig a mi cégünk elveivel nem összeegyeztethető az alkohol terjesztése.”
A Hendrix Electric Vodka színes üvegekben, Jimi Hendrix arcképével és aláírásával kerül a piacra. A gyártó, Craig Diffenbach szerint a pernek nincs megfelelő jogi alapja, hiszen 2005-ben egy szövetségi bírósági döntés az Experience Hendrix céget jelölte meg, mint Jimi Hendrix zenéjével kapcsolatos jogok tulajdonosát. A gitáros nevét és arcképét azonban nem védték le, így ezeket bárki használhatja.

Szilvia

2007. 03. 08.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Szilvia 2007. 03. 08. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Hendrix családja perel cikk képei
Jimi Hendrix - Hendrix családja perelJimi Hendrix - Hendrix családja perelJimi Hendrix - Hendrix családja perel