Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Májusban jön az új Linkin Park lemez

Linkin Park - Májusban jön az új Linkin Park lemez

A többszörös platinalemezes, Grammy- díjas Linkin Park végre bejelentette harmadik stúdióalbumának címét és megjelenési dátumát: a Minutes to Midnight május 14-én kerül a boltok polcaira.

Az album két producere Mike Shinoda és a 2007-ben Év Producere Grammy díjat nyert Rick Rubin (U2, Red Hot Chili Peppers, Run DMC) volt, a kevésbé ismert Mansion stúdióban került felvételre Laurel Canyon-ban és akik már hallották, azok szerint egyértelműen a csapat eddigi legjobb albuma.
Az első kislemez, a "What I've Done" világszerte április 2-án jelenik meg.

"Sokkal több munkánk van ebben az albumban, mint az eddigiekben" mondja a basszusgitáros Dave "Phoenix" Farrell. A zenekar több, mint 14 hónapot volt stúdióban és több, mint 100 dalt írt meg a Minutes To Midnight albumhoz, ami Mike Shinoda szerint "hatalmas áttörés a zenekar hangzásában. Egészen új módon írtuk a dalokat, és olyan hangszereket és felszereléseket használtunk, amilyeneket még ezelőtt soha, a vintage gitároktól és erősítőktől a mellotron-on át Rick eredeti 808-as dobgépéig, amit az első Beastie Boys albumon használt. Tulajdonképpen mindent megkérdőjeleztünk az eddigi dalszerző módszerünkben." Ezzel egyetért a producer Rick Rubin is: "Valóban újra felfedezték magukat, ez már nem rap-rock. Nagyon erős dalokat írtak, dallamos és előremutató lett a lemez."

Linkin Park - Májusban jön az új Linkin Park lemez

Az elkövetkező hetekben számos epizód látható majd a munkálatokból az LPTV-n, a zenekar weboldalán (www.linkinpark.com). De nem csak a mostani album stúdiómunkáiba pillanthatunk bele, hanem a zenekari eddigi történetéből is láthatunk eddig be nem mutatott részeket.

A megjelenést követően a Linkin Park természetesen turnéra indul. De a szerencséseknek már a megjelenés előtt is lesz alkalmuk élőben hallani az új dalokat, ugyanis május 6-án a New Jersey-i Bamboozle Fesztivál második napján a Linkin Park lesz a fő fellépő. A következő hónapban szeretnének többet is elárulni a - Mike Shinoda szerint kihagyhatatlan - turnéról.

2007. 03. 08.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2007. 03. 08. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
inmate 2007. 03. 16. 17:58
Milyen érdekes, hogy minden banda azt mondja az épp futó albumáról, hogy ez az eddigi legjobb & hogy a turnéjuk kihagyhatatlan. Na mind1. Neki legyen igaza ;) már megvan az album, ha lesz időm, meg is hallgatom, aztán kiderül:D Jöhetnének SZIGETre is :S

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Májusban jön az új Linkin Park lemez cikk képei
Linkin Park - Májusban jön az új Linkin Park lemezLinkin Park - Májusban jön az új Linkin Park lemez