Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A rehabilitációról a dalfesztiválra?

Justin Hawkins - A rehabilitációról a dalfesztiválra?

Néhány hete mi is beszámoltunk arról, hogy a britek az idén nagy névvel akarják képviseltetni magukat az Eurovíziós Dalfesztiválon, mivel az utóbbi években a könnyűzenében elfoglalt helyükhöz képest jócskán alulteljesítettek a seregszemlén.

Két neves előadó is felajánlotta a részvételét a fesztivál hazai elődöntőjét szervező BBC-nek – Morrissey és Jarvis Cocker –, ám velük nem sikerült megegyezni. Az elmúlt héten jelentették be az előválogatáson indulók nevét, ahol a közönség kiválasztja, ki utazzon el Helsinkibe. Meglepetésre a The Darkness egykori frontembere, a kábítószer-problémák miatt a zenekarból kivált és azóta gyógykezelésen lévő Justin Hawkins is szerepel köztük, duóban, Beverlei Brown énekesnővel indul a megmérettetésen. Az énekes szólókarriert tervez, és úgy véli, a fesztivál megfelelő ugródeszka lehet. Justin mellett az egykori East 17 egyik énekese, Brian Harvey, az Atomic Kittenben ismertté vált Liz McClarnon, egy Cyndi nevű énekesnő, a Big Brovaz és a Scooch száll versenybe az indulási jogért.
A The Darkness 2003 egyik nagy felfedezettje volt, a Permission To Land című nagylemezével a közönséget és a szakmát egyaránt meghódította. 2004 februárjában négy jelölésből hármat díjra váltott a legrangosabb brit zenei díjak átadóján, a BRIT Awardson. A 2005 novemberében kiadott One Way Ticket To Hell …And Back című albumával azonban már csak a brit eladási lista 11. helyét szerezte meg, és mindössze négy hétig szerepelt a legkelendőbb hetvenöt lemez között, az USA-ban még a TOP 50-be sem került be. Az együttes nem oszlott fel Justin Hawkins kiválása után, jelenleg új énekessel a visszatérésre készül. (Új Szó)

Puha József

2007. 03. 08.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 03. 08. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A rehabilitációról a dalfesztiválra? cikk képei
Justin Hawkins - A rehabilitációról a dalfesztiválra?Justin Hawkins - A rehabilitációról a dalfesztiválra?