Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2007/10

Kistehén tánczenekar - Listamustra 2007/10

A Kistehén Tánczenekar megkezdte nemzetközi karrierjét Little Cow néven. Az együttest a berlini Eastblok Music nevű lemezcég vette szárnya alá. A magyar és angol nyelvű dalokat, a többi közt a Szájbergyerek angol változatát (Cyber Boy) felvonultató I’m In Love With Every Lady című albuma Németországban február 23-án került a boltokba, és fokozatosan szinte egész Európában megjelenik, Nagy-Britanniában április elején.

Magyarország
Rádiós lista
1. Hooligans: Félember
2. Beyoncé: Irreplaceable
3. Dobrády Ákos: Fekete gyémánt

Nagylemezek
1. Norah Jones: Not Too Late
2. Madonna: The Confessions Tour
3. Nelly Furtado: Loose

Nőuralom az élmezőnyben
Az albumeladási lista dobogóján nemzetközi sztárok szerepelnek, ráadásul három hölgy uralja a mezőnyt. A legelőkelőbb helyezést elért hazai előadó, Rúzsa Magdi a negyediken található – az Ördögi Angyal című korongja a napokban érte el a dupla platinastátuszt. A lemezeladások alapján az évezred eddigi legsikeresebb női előadója, Norah Jones a harmadik szólóalbumával az USA-ban, Nagy-Britanniában és Németországban egyaránt az eladási összesítés élére iratkozott fel, és most Magyarországon is elfoglalta a csúcsot, a listán tartózkodás negyedik hetében. Az amerikai énekesnő Madonna trónolásának vetett véget, a popkirálynő The Confessions Tour című fellépéssorozatának londoni állomásán rögzített DVD-vel kiegészített CD-je három hétig volt a legkelendőbb kiadvány. A dobogó legalsó fokára a Fonogram-gálán „Az év nemzetközi popalbuma” kategóriában győzedelmeskedő Loose, a Kanadában élő portugál származású Nelly Furtado lemeze jött fel. A díjkiosztó egyébként jótékony hatást gyakorolt a forgalomra, például az említett popkategória magyar győztese, a Minden állomás… című Magna Cum Laude-korong a 34. pozícióba tért vissza. Három új belépő szerepel az összesítésen: Cozombolis albuma, a Valami most kezdődik el a 25., Baby Gabi tizennégy duettet tartalmazó lemeze a 19., míg a hamarosan tájainkon koncertező német Tokio Hotel újdonsága, a Zimmer 483 a 11. helyre érkezett meg.
A kereskedelmi rádiók legjátszottabb dalait rangsoroló összesítés dobogóján két magyar: a Hooligans és Dobrády Ákos slágere közé világsláger, az Irreplaceable ékelődött be, amellyel Beyoncé tíz hétig vezette az amerikai Billboard magazin kislemezlistáját. (Új Szó)

Puha József

2007. 03. 09.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 03. 09. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
2007. 03. 12. 16:23
Ha már mindenáron nyomni akarnak egy magyar előadót kjülföldön, miért nem a Nox-szal próbálkoznak?
Vendég 2008. 02. 24. 18:22
a nox az xar

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2007/10 cikk képei
Kistehén tánczenekar - Listamustra 2007/10Kistehén tánczenekar - Listamustra 2007/10