Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Yoko Ono betiltatott egy Lennonról készült filmet

John Lennon - Yoko Ono betiltatott egy Lennonról készült filmet

A John Lennonról szóló „Three Days in the Life” (Az élet három napja) című film vetítését betiltatta az egykori Beatles tag özvegye, Yoko Ono. A film Lennon életének néhány fontos mozzanatát mutatja be, ám a nyilvános vetítésre a jogvita miatt nem kerülhet sor.

A dokumentumfilm világpremierjét kedden este tartották volna egy magániskolában, de az oktatási intézmény igazgatóját hétfőn este figyelmeztették Yoko Ono ügyvédjei, hogy az özvegy nem engedélyezte a mű nyilvános vetítését. „Csak most tudtuk meg, hogy ez egy régóta tartó vita, de reméljük, hogy meg tudnak egyezni.” – fűzte hozzá az igazgató.

Ray Thomas, a dokumentumfilm producere Lennon életéről és karrierjéről készített két órás alkotást, amelyet még Yoko Ono egykori férje, Tony Cox vett fel 1970 februárjában. A két hónappal a Beatles feloszlása előtt rögzített, nyers felvételekből összeállított műben Lennon életéből láthatunk részeket: amint dalszöveget ír, sétál a birtokán, vagy ahogyan készült arra a BBC showra amiben először adta el az Instant Carma című dalát.

A film készítői 2000-ben 1 millió dollárt fizettek az anyagért, de Yoko Ono ügyvédjei nem engedélyezték a nyilvános vetítést. Ezért döntöttek úgy, hogy középiskolákban és főiskolákon fogják ingyenesen bemutatni, ám Yoko Ono most úgy döntött, hogy ez is tilos.

Szilvia

2007. 03. 09.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Szilvia 2007. 03. 09. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2007. 11. 21. 15:23
szerintem nem yokonak kellene eldönteni , hogy játtszhatják e a filmet... lehet , hogy john az ö (volt) férje , de nem az ö élete ... emellett valoszinüleg ha john nem értett volna egyet a filmvetitéssel , el sem készül a film ...

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Yoko Ono betiltatott egy Lennonról készült filmet cikk képei
John Lennon - Yoko Ono betiltatott egy Lennonról készült filmet