Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Kontinentális- és brit turnén a Heaven Street Seven

Heaven Street Seven - Kontinentális- és brit turnén a Heaven Street Seven

A Heaven Street Seven Budapesttől, Bécsen át Amszterdamon és Koppenhágán keresztül Londonig, Európa nagyvárosainak jónevű klubjaiban ad koncerteket április közepétől. A HS7 a legendás ausztrál The Church társaságában 10 ország 15 városában lép fel bő két héten keresztül. A dolog igazi kuriózum, magyar zenekarral nem nagyon történik ilyesmi.

Az együttes a tavalyi mértékadó európai zenei díj után tehát újabb lépésben mutatkozik be a nemzetközi porondon. A turné első állomása Budapest: a két zenekar április 12-én a Gödör klubban lép fel. Addigra a hazai boltokban már kapható lesz a HS7 tavaly megjelent, Tudom, hogy szeretsz titokban című albumának angol verziója, a Sordid Little Symphonies, mely hamarosan több európai országban is megjelenik.

A turnénak van előtörténete is. A két zenekar 2006 májusában már adott egy nagy sikerű, telt házas közös koncertet Budapesten, az Erzsébet téri Gödör klubban a Church akusztikus miniturnéjának keretében. A mostani meghívás tulajdonképpen ennek az első találkozásnak a következménye – a HS7 elnyerte az ausztrál zenekar tagjainak művészi és személyes szimpátiáját, s így történt, hogy a Church meghívta a magyar együttest tavaszi, Magnetic Strip 2007 című európai turnéjára.

A koncertsorozat április 12-én indul a budapesti Gödör klubból, majd Ausztria, Csehország, Németország, Hollandia, Svédország és Dánia reprezentatív koncerttermeinek érintésével április 30-án ér Angliába, Londonba, ahol a két zenekar a patinás Carling Academy Islington klubban ad koncertet. A Gödör klubban megrendezésre kerülő koncert, azon kívül, hogy különleges, turnényitó buli, egész estés zenei élményt kínál, hiszen a HS7 és Church koncertje előtt és után a legizgalmasabb budapesti indie-DJ-kollektíva, a Gumipop lemezlovasai adagolnak táncos gitárpop-zenéket. A jegyek elővételben is kaphatóak 2000 Ft-os egységáron kaphatóak a Gödör Klub kávézójában április 1-től.

A Church az elmúlt negyedszázad egyik legfontosabb - valóban legendás - gitárpop-zenekara, mely legnagyobb sikereit a ’80-as/’90-es évek fordulóján aratta. A zenekar a ’90-es évek elején „alacsonyabb fordulatszámon pörgött”, ám az elmúlt években ismét rendkívül aktív, munkáját pedig ismét jelentékeny kritikai- és közönségsiker övezi. A zenekar legnagyobb slágere, az Under The Milky Way például hallható volt az elmúlt évek egyik legfontosabb filmje, a Donnie Darko filmzene-dalai között, de ugyanezt a dalt adta elő a zenekar a 2006-os Nemzetközösségi Játékok egymilliárd néző számára közvetített melbourne-i nyitóünnepségén is. A Church munkásságának hatása ma is érezhető: elég, ha csak a Coldplay-re gondolunk.

A Heaven Street Seven zenekart nem kell bemutatni a hazai közönségnek. Az együttes - mely stílusát dunabeat-ként aposztrofálja -, ahogy arról a hír bevezetőjében szóltunk, az mTon és a Warner kiadásában április közepén jelenteti meg idehaza (limitált példányszámban) és hamarosan külföldön is – a tervek szerint hat európai országban - angol nyelvű albumát Sordid Little Symphonies címmel. A lemez nagyjából-egészében a HS7 tavaly megjelent Tudom, hogy szeretsz titokban című albumának angol nyelvű változata (az angol nyelvű albumhoz egyébként további különlegességek is kapcsolódnak majd a turné után következő hónapokban – no, de a meglepetés egyelőre maradjon meglepetés és titok).

A Magnetic Strip 2007 turné állomásai:

Április 12., Budapest - Gödör Klub
Április 13., Bécs - Club Szene
Április 14., Zagráb - PAUK
Április 15., Belgrád -Dom Omladine
Április 17., Prága - Futurum MusicBar
Április 18., Berlin - Quasimodo
Április 19., Krefeld - Kulturfabrik
Április 20., Amsterdam - Paradiso
Április 21., Utrecht - EKKO
Április 23., Aarhus - Voxhall
Április 24., Malmö - Kulturbolaget
Április 25., Koppenhága - Vega
Április 26., Hamburg – Knust
Április 27., Hengelo - Metropol
Április 30., London - Carling Academy Islington

2007. 03. 14.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2007. 03. 14. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Kontinentális- és brit turnén a Heaven Street Seven cikk képei
Heaven Street Seven - Kontinentális- és brit turnén a Heaven Street Seven